Hirdetés
Magyarország

Vasárnap DVTK – TFSE találkozó:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. Ezen 15 óra 45 perctől fogadja az Aluinvent DVTK a TFSE-MTK gárdáját.

A DVTK az elmúlt egy hétben bizonyította azt a sokoldalúságát, amit már a szezon előtti esélylatolgatások is a csapat egyik legnagyobb erősségének jelöltek meg. Múlt vasárnap Pécsett egy pontgazdag meccsen hatalmas támadó-erőt mutatva sikerült magabiztos sikert aratniuk Cziczás László tanítványainak. Az Európa Kupában az Olympiacos ellen pedig elsősorban a védekezésre alapozva tudott lépéselőnyt kialakítani a miskolci gárda. A legutóbbi bajnokin Shatori Walker-Kimbrough, míg a görögök ellen Ziomara Morrison lépett elő vezérré.

A TFSE-MTK szezonjáról az alapszakasz első feléről készített statisztikai összefoglaló remek képet ad. Alisia Jenkins és Chanise Jenkins uralja a fontos mutatók rangsorait. Ugyanakkor a TF igazi ereje mégis abban rejlik, hogy mellettük a magyar magból mindig érkezik egy-egy plusz villanás. Bernáth Réka pályafutása lényegében szintet lépett ősszel. Ennek megfelelően remekül kiegészülnek a domináns légiósok kvalitásai a hazaiak egységes, küzdős mentalitásával. Egyetlen csapatnak sem egyszerű az újonc ellen.

Mindkét alakulatnak a nagy erőssége, hogy kiváló erőt mutat támadásban, jól dobnak a játékosai távolról, azonban akkor sem ijednek meg, ha egy küzdős, védekezős találkozó alakul ki. A tét óriási. A DVTK egy sikerrel tartaná stabil helyét az élmezőnyben. A TF pedig lépéselőnybe kerülhetne a jelenleg hat győzelemmel rendelkező gárdákkal szemben.

 

Hirdetés