Hirdetés
USA

Vasárnap első tétmérkőzésüket vívják Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Lejátssza első tétmérkőzését az új évadban az Ohio State Juhász Dorkával a soraiban. Semleges helyszínen, a Wittenberg University kampuszán az Ohio Basketball Hall of Fame Classic jegyében a Valparaiso lesz a rivális.

Az Ohio State női kosaras szakmai programja az 55. szezonját kezdi meg. A múlt heti felkészülési találkozóhoz képest egy változás történt, az NCAA illetékesei hozzájárultak az Oklahoma State-től érkező Braxtin Miller játékához. A 180 cm magas ponterős játékos érkezése tovább javítja a rotációt.

Az Ohio State-ről Juhász Dorka miatt sokat írtunk az elmúlt hetekben. A nyolc új kerettag miatt, akik közül heten újoncok, nehéz előzetesen felmérni az esélyeket. A különböző rangsorokat tekintve az ország negyedik legerősebb újonc-sorának tekintik az érkezőiket, de ezt az eredményesség tekintetében nem könnyű elhelyezni. Egy azonban biztos, hogy idén egy olyan építkezés veszi kezdetét, ami esélyt kínál a folytatásban az országos előrelépésre is.

Magyar szemmel Juhász Dorka szereplése kerül a középpontba. A Big Ten Konferenciában az évad előtti edzői szavazáson az előttünk álló szezon csapatába választották a magyar tehetséget. Múlt héten, amikor az Urbana gárdáját 131-50-re múlták felül, Juhász Dorka 21 perc 24 másodpercet töltött a pályán, 17 pontot ért el (a 12 mezőnykísérletéből 7 lett sikeres) és leszedett 7 lepattanót, illetve kiosztott 1 gólpasszt és leszedett 1 lepattanót.

A Valparaiso gárdájával az Ohio State eddig egyszer találkozott, még 2000. november 22-én. Akkor 84-60-ra nyertek egy szintén semleges helyszínen megvívott összecsapáson. Egy ilyen átalakuló keret esetében ennyi újonccal mindig óriási kihívás az első tétmeccs. Nagyon sok múlik a rutinosabb játékosokon, köztük Juhász Dorkán is, hogy mennyire sikerül vezérként az élre állniuk.

Fotó: ohiostatebuckeyes.com

Hirdetés