Hirdetés
Archivum

Vasárnap és hétfõn jönnek a WBBL elõdöntõi:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn kerül sor a brit liga, a WBBL két elõdöntõjére. Fritz Juditék nagy esélyesek, míg a másik ág megjósolhatatlan.

Fotó: Sevenoaks Sports

Fotó: Sevenoaks Sports

Firtz Judit csapata, a Sevenoaks Suns hétfõn délután fogadja a Durham Palatinates-t. A Suns még mindig veretlen idén a bajnokságban. Az Oaklands Wolves ellen is domináltak múlt héten a negyeddöntõben és kiváló szerkezetû, jól rotálható keretükkel kiemelkedni látszanak a WBBL mezõnyébõl. A Durham azonban önbizalommal telve készülhet az elõdöntõre, hiszen egyedüliként a mezõnybõl alacsonyabban rangsorolt csapatként léptek tovább a negyeddöntõbõl. A Manchester Mystics otthonában tudtak nyerni, összességében nincs veszíteni valójuk, hiszen már így is kiváló szezonjuk van.

A másik ágon vasárnap délután a Leicester Riders és a Westfield Health Sheffield Hatters csap össze. Azért pikáns ez a párharc, mivel az alapszakasz utolsó fordulójában a Leicester 82-66-ra verte a Sheffieldet. Így dõlt el, hogy a Leicester lesz a második és a Sheffield a harmadik. A két gárda között nincs nagy különbség, bár a Leicester kerete valamivel erõsebbnek tûnik papíron, a statisztikák alapján. Eközben a Sheffield építhet arra, hogy a sérült Helen Naylor visszatérhet. Az egyik legjobbjukkal kiegészülve idegenben is lehet esélyük. A kupadöntõben a Sevenoaks legyõzésével már bizonyították, hogy egy meccsen bárkit bármikor elkaphatnak.

Menetrend – WBBL elõdöntõk

Május 5., vasárnap
13:30 Leicester Riders – Westfield Health Sheffield Hatters

Május 6., hétfõ
14:30 Sevenoaks Suns – Durham Palatinates

A párharcok egy mérkõzésen dõlnek el, melyeket a magasabban rangsorolt csapatok otthonában rendeznek.

Hirdetés