Hirdetés
Archivum

Vasárnap este olasz Szuperkupa:

:

Hirdetés

A spanyol Szuperkupa után vasárnap este Olaszországban a másik nagy presztízsû nemzeti Szuperkupára is sor kerül. A Famila Schio és a Passalacqua Ragusa méri össze az erejét.

A két csapat az elmúlt évadban fordulatos küzdelmet vívott. Az Olasz Kupa fináléjában a Ragusa ünnepelhetett gyõzelmet, míg a bajnoki elõdöntõ párharcot 2-1 arányban a Schio nyerte. Olaszországban az elõttünk álló szezont is várhatóan meg fogja határozni ezen két együttes versenyfutása, így mindenképpen érdekes és tanulságos találkozóra készülhetünk.

Egyik keret sem lesz teljes. A Schio abban a felállásában szerepel, mint az UNIQA Sopron ellen, így két olasz játékos Marzia Tagliamento és Laura Macchi, illetve a francia válogatott Endy Miyem játékára nem számíthat a szakmai stábjuk. A másik oldalon a spanyol válogatott center Astou Ndour nem lesz ott a keretben. Ndour a múlt héten fejezte be a szereplését a WNBA alapszakaszában a San Antonio Stars színeiben és a tervek szerint szeptember 27-én csatlakozik a társaihoz. A Ragusa olimpiai ezüstérmesei közül ott lesz viszont Laura Nicholls, esetében nincs akadálya a játéknak.

A Schio keretét már bemutattuk, egy rutinos, jól variálható gárda. Széles közönség számára is ismert játékosok alkotják. A Ragusa együttesétõl heten távoztak (Micovic, Ngo Djock, Brunson, Gonzales, Little, Erkic, Nadalin), de hasonló minõség érkezett. Megerõsítették az olasz magjukat Alessandra Formica, Laura Spreafico és Federica Brunetti megszerezésével. A légiósokat tekintve pedig a frissen igazolt két spanyol válogatott játékos mellé érkezett a belga irányító Julie Vanloo. Ezzel a felállással szeretnének döntõbe jutni az évad végén és erre minden esélyük meg is van.

Hirdetés