Hirdetés
Európa

Vasárnap este Spanyol Szuperkupa:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezik 18 óra 30 perctől Gironában a spanyol Szuperkupát. A bajnoki címvédő Spar Citylift Girona és a kupagyőztes Salamanca mérkőzik az új évad első trófeájáért.

Az európai nemzeteket tekintve női kosárlabdában messze Spanyolországban a legnagyobb a Szuperkupa presztízse. Teljes értékű trófeaként kezelik arrafelé a szurkolók és a klubok is. Ráadásul a tavaszi események külön pikantériát kölcsönöznek a párosításnak. A kupában magabiztos salamancai siker született, a bajnoki döntőt követően azonban a Girona ünnepelhetett. Ennek megfelelően az Euroligában is a Girona indul és a Salamancának maradt az Európa Kupa, azon túl, hogy a fő céljuk a hazai dominanciájuk visszaállítása lesz.

Mindkét gárda hiányos összeállításban készül a Szuperkupára. A Girona nem számíthat a műtéten minap átesett Nuria Martinez szolgálataira. A hiányában Laia Palaunak kell vélhetően még többet vállalnia. A bajnoki címvédőnél Martinez mellett Brittney Sykes és Sonja Petrovic sem lesz ott a pályán. Igaz, ugyanez a hármas a Katalán Liga döntőjében is hiányzott és a Cadi La Seu-t így is kiütötték. A Salamcánál Jewell Loyd és Erika de Souza a hiányzók, illetve sérüléssel bajlódik Silvia Dominguez. Nagy kérdés, hogy megkockáztatja-e a szerepeltetését a szakmai stábjuk a bajnoki rajt előtt egy héttel.

A Szuperkupát minden évben rendkívül nehéz felvezetni. Óriási kérdés, hogy a csapatok hol tartanak a felkészülésben, az elmúlt napokban mire helyezték a hangsúlyt a szakmai stábok. Természetesen azt sem lehet megmondani, hogy szezon első nagy terhelésére miként reagálnak a játékosok. A főpróba egyértelműen a Gironának sikerült jobban a Katalán Liga megnyerésével. A Kasztília és León Kupát a Salamanca nem tudta elhódítani. A döntőben a Zamorától kaptak ki. A Gironánál a múlt hétvégi fináléban Magali Mendy és Adaora Elnou lépett elő vezérré, 13-13 ponttal lettek a legeredményesebbek. A Salamancánál az újonnan érkezők közül Kristine Vitola jól szállt be. A Zamorának például 26 pontot dobott. Mellette Emese Van Hof 15 pont, 14 lepattanós dupla-dupláját kellet kiemelni. Vélhetően az előbb felsoroltak lesznek vasárnap is a főszereplők.

Hirdetés