Hirdetés
USA

Vasárnap felkészülési mérkőzést vívnak Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Vasárnap felkészülési mérkőzésen bemutatkozik az új évadban az Ohio State, melynek színeiben Juhász Dorka szereplését követhetjük. Az ellenfelük a Divízió II-es Urbana lesz.

Nagy várakozások előzik meg az új évadot az Ohio State női kosaras szakmai programját nézve. Megújul a csapat hét elsőévessel, de egy kifejezetten tehetséges keret állt össze. Nem titkoltan az lenne a cél, hogy olyan építkezés kezdődjön melynek kifutása egy országosan is kiemelkedő eredmény. Ebben pedig igazi vezérként számítanak Juhász Dorkára. “Még nagyobb szerep hárul rám, még nagyobb lesz a felelősség – elvárják, hogy nagyobb hangom legyen a pályán és azon kívül is, hátamra kell vennem a csapatot. Tisztában vagyok ezzel, nyár óta ennek megfelelően edzek, készülök, sokat segítek a társaknak. Pozitívan élem meg ezt a helyzetet, nem lesz ez nagy teher számomra.” – fogalmazott ezzel kapcsolatban a Nemzeti Kosárlabda Akadémiának adott interjújában.

A Big Ten Konferenciában az évad előtti edzői szavazáson az előttünk álló szezon csapatába választották Juhász Dorkát. Ez óriási elismerés az Ohio State magyar tehetségének. A számokat nézve az előző évadban Juhász 12 dupla-duplát ért el, 11.7 pontot és 9.0 lepattanót átlagolva mindkét mutatóban csapata legjobbja volt, a szerzett labdákat tekintve – 33-as értékkel – a második legtöbbet jegyezte. Innen Európából nézve különösen érdekesnek ígérkezik a szezon más szempontból is. Érdemes ugyanis kiemelni, hogy az Ohio State-nél Aixa Wone Aranaz személyében spanyol korosztályos válogatott játékos is lehetőséget kap, illetve itt folytatja tanulmányait Pöstyénből a szlovák válogatott Rebeka Mikulášiková.

Az Urbana alakulatával legutóbb két éve vívott felkészülési meccset az Ohio State, akkor 135-54-re nyertek. Hogy mennyire magasan jegyzett játékosokat adott az ohio-i szakmai program a sportágnak, azt jól mutatja az akkori statisztikai lap. Stephanie Mavunga lett a legeredményesebb 27 ponttal az Ohio State-nél. Őt ezen a héten az Euroliga forduló legjobbjának választották. Kelsey Mitchell pedig 25 pont, 12 gólpasszal dupla-duplát jegyzett. Jelenleg a legtöbben a Botas sztárjaként ismerik. Egy felkészülési meccsből, főleg egyetemi szinten messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de egy jó kis tájékozódási pont lehet, hogy milyen hangsúlyokkal számol a szakmai stáb.

Fotó: Ohio State

Hirdetés