Hirdetés
USA

Vasárnap folytatnák jó sorozatukat Aho Nináék:

:

Hirdetés

Vasárnap a Duquesne sorozatban harmadik, az elmúlt nyolc meccset tekintve a hatodik győzelmét arathatja. Aho Nináék ellenfele az A-10 Konferencia utolsó előtti helyén álló Saint Joseph’s lesz.

A Duquesne az elmúlt három meccsén a VCU, a St. Bonaventure és Saint Louis gárdáját verte. A VCU otthonában elért bravúr komoly figyelmet kapott, mivel először kapott ki a konferenciában hazai pályán az akkori rivális. A közel 50%-os mezőnymutató hét triplával, 15 gyorsindításos ponttal és a festékből elért 36 ponttal az elmúlt időszak egyik legjobb teljesítménye volt. Aho Nina 36 perc alatt 9 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett.

A Duquesne és a Saint Joseph’s 56. alkalommal találkozik. Az utolsó évek egyértelműen a Duquesne fölényéről szólnak, az elmúlt hat meccsből ötöt megnyertek. Az örökmérleg azonban 43-12 a Saint Joseph’s javára. Annak ellenére, hogy idén nincs klasszikus értelemben vett hazai pályája a Duquesne-nek. A La Roche University kampusza kiváló átmeneti otthonnak tekinthető. Már 7 győzelmet szerzett itt a csapat és mindössze kétszer maradtak alul.

Az A-10 Konferenciában a Duquesne a 6. helyen áll. Aho Nináék mutatója a konferencia-riválisok ellen 5 győzelem és 4 vereség. A teljes szezont nézve hét veresége van a csapatnak, de ebből négy öt pontos vagy annál kisebb különbségű. Ennek pedig olyan szempontból van jelentősége, mert az utóbbi időben ismét felfelé ívelő formát mutat az együttesük. Az elmúlt öt meccsén a jó lepattanózás mellett a triplamutató például közel 40%-os volt. A fentebb már kiemelt erényekkel a szoros csatákon jó esélyek lehetnek.

Fotó: goduquesne.com

Hirdetés