Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor.

ELTE BEAC Újbuda – Ludovika-FCSM Csata – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): “Három a magyar igazság, a holnapi csatában kiderül, eljött-e már a ráadás ideje.”

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Jó kerettel rendelkezik a BEAC. Jó kosárlabdát játszanak, megvannak rotációban és van válogatott játékosuk. Megvan az egyensúly a külföldieket nézve, illetve a fiatal és a rutinos játékosokat tekintve is. Komoly faktornak gondolom őket a bajnokságban. Nagy skalpot is begyűjtöttek, három győzelemmel állnak. Nehéz dolgunk lesz a hazai pályájukon. Koncentrálni kell, fel fogunk belőlük készülni és szeretnénk nyerni. Ott kell lenni mentálisan és fizikálisan is, akkor lehet esélyünk a győzelemre.”

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – DVTK – 18:00 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Vasárnap ismét hazai pályán játszunk. Talán kezd kicsit elcsépelt lenni, hogy európai porondon érdekelt csapat ellen, de az első hét fordulóban hatszor ez a helyzet. A DVTK egy nagyon erős kerettel rendelkező csapat, a centerposzton extra légióssal, Green személyében, illetve Jovanovics véleményem szerint egy igazán különleges játékos a haza mezőnyben, hiszen nagyon kevés olyan spíler van, aki mind a hármas, mind a négyes poszton hatékonyan bevethető, emellett pedig kiváló dobó is. Az is mutatja a DVTK erejét, hogy több válogatott játékosa is van. Nyáron meg tudták szerezni azt a Bernáth Rékát, aki tavaly a hazai bajnokság egyik legveszélyesebben támadó hazai bedobója volt. Természetesen belőlük is, mint minden ellenfelünkből, készülünk, bízunk benne, hogy hazai pályán tudunk meglepetést okozni.”

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): “Nem lesz egyszerű találkozó, hisz egy fájó vereség után, kevés pihenővel kell harcba szállnunk. Csak ismételni tudom magam, tanulnunk kell az eddig elkövetett hibáinkból. A regenerációt mindenképp szem előtt kell tartanunk, ezért nagyobb rotációval játszottunk Törökországban is, és szempont volt az elmúlt napokban is. Sajnos hullajtottunk már el fájó pontokat a bajnokság során, nem engedhetünk meg magunknak ilyenek a jövőben, így győzni megyünk Szigetszentmiklósra.”

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC – 18:30 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Erőltetett menetben vagyunk, hiszen nemcsak rengeteg meccsünk van, de az elmúlt 10 napban többet töltöttünk utazással és szállodákban, mint a pályán – és még két nehéz meccs vár ránk a válogatott szünet előtt. Igazi rangadóra számítok, hiszen két veretlen alakulat néz szembe egymással vasárnap este. Ellenfelünk olyan szempontból előnyben van, hogy bár nekik is extra terhelés jelent a nemzetközi szereplés, de hazai körülmények között tudtak készülni ellenünk, ezért a kemény, fizikális összecsapás mellett taktikailag is nagy harcra számítok. Próbáltunk jól felkészülni azon a kevés edzésen, amit lehetőségem volt tartani. Számítok a lelkes hazai közönség segítségére, nagyon kell majd a buzdítás. A csapatom tagjaitól elvárom, hogy vasárnap este a maximumot hozzák ki magukból, semmi nem maradhat a pályán!”

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Senkinek se kell részletezni, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk. Nagyon jó keret egy nagyon jó edzővel a kispadon, és egy fanatikus szurkolótábor. Minden játékelemben van minőségi játékuk. Fontos lesz, hogy sok felállt védelem elleni játékra kell kényszeríteni őket illetve az agresszív védekezésük ellen bátran, agresszíven játszunk. Mivel mind a két csapatnak már a tizenkettedik mérkőzése lesz, ezért nagy szerepe lesz, hogy ki fog először fásulttá és fáradttá válni. Tipikus aznapi forma dönthet.”

Hirdetés