Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzés az Amatőr bajnokság rájátszásában:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, vasárnap három mérkőzéssel elrajtol az Amatőr bajnokság rájátszása. Nézzük, hogy a nyitó napon milyen találkozók várnak ránk.

14 órától a PINKK-PVSK U23 a Nyíregyházi Kosársulit fogadja. Ez a két gárda az, amely két vereséget hozott a rájátszásba. Ennek megfelelően óriási a tét, hiszen a vesztes további lépéshátrányba kerül majd és onnan már nehéz lenne elmozdulni az 5-6. helyről. Nagy kérdés, hogy a PINKK-PVKS U23 keretéből a tegnapi A-csoportos fővárosi vendégjáték után kik tudják vállalni a játékot és ők milyen formát mutatnak. Nyilván a rendelkezésre állás nem csak a PINKK-nél, hanem a többi A-csoportos érintettnél is kritikus kérdés lesz a rájátszás során. Legerősebb felállásában a PINKK nagyon komoly erőt tudna képviselni. A Nyíregyháza a Zöld csoportban extra szezont futott, a kilenc 2023-as meccséből hetet megnyert. A teljesítmény-index átlagot nézve Karakó Dorina, Arad Zsófia és Dobó Lilla is bekerült a csoportban a top5-be.

16 órától a Csata DSE és az MTK-TFSE méri össze az erejét. Mindkét gárdának van A-csoportos lába, így itt is kulcskérdés lesz majd a más sorozatokban is szereplő játékosok elérhetősége és formája. Legutóbb a Hepp Kupa elődöntőjében találkoztak a felek. Akkor az MTK-TFSE ünnepelhetett győzelmet. A Csata megnyerte a Fehér-csoportot. Sorozatban öt sikerrel zárta a csoportmeccsek sorát. Tette mindezt legrutinosabb és a szezon első felében legponterősebb játékosa Szörényi Laura nélkül. Ez jól mutatja a csapatuk erejét. Az MTK-TFSE 15/1-es mutatóval nyerte a Zöld-csoportot. 12 meccses győzelmi sorozatból fordul a play-off küzdelmeire. Az utolsó négy találkozóján sorra hozta a rangadókat a DVTK, a Vasas, a Nyíregyháza és az Ajka legyőzésével. Mindig más-más játékos lépett fel vezérré és ez óriási fegyvertény. Ha az A-csoportosok nem tudnak végig rendelkezésre állni, akkor is jó játékerőt képviselhet az MTK-TFSE.

Zárásul 18 órától jön a Sportdarázs-SMAFC – MAFC találkozó. A MAFC 14 győzelemmel és 2 vereséggel megnyerte a Piros-csoportot. 10 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatban vannak. A Piros-csoport legjobb teljesítmény-index átlaggal rendelkező játékosát is a csapatuk adta Aradi Zsanett személyében. Karlócai Juliannával, Varga Barbarával, Miháczi Diánaval, Hercze Szandrával ez egy rutinos gárda, mely a csoportkör után a rájátszásban is érvényesítheti a tapasztalatát. A Sportdarázs-SMAFC talán túl is teljesítette az elvárásokat a rájátszásba kerüléssel. Jó erőt tudtak mutatni a soproniak, szépen visszaköszöntek az elvek, elképzelések. Amióta a továbbtanulása előtt a sportakadémián dolgozik Dorja Iva Zaja, azóta a csapat szerkezete is kiváló. Az elmúlt két szezonban a Sopron Basket együttesében lehetőséget kapó játékosok megmutatták rátermettségüket. Nagy teszt lesz, hogy az Amatőr bajnokság legjobbjai ellen mire mennek.

Menetrend

14:00 PINKK-PVSK U23 – Nyíregyházi Kosársuli
16:00 Csata DSE – MTK-TFSE
18:00 Sportdarázs-SMAFC – MAFC

Tabella, eredmények, statisztikák ITT

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Linkek élő eseménykövetéshez

Hirdetés