Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap három találkozót rendeznek az élvonalban.

DVTK – Ludovika-FCSM Csata – 17:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “December végéhez közeledve negyedszer fogunk összecsapni a Csatával. A két Európa Kupa csoport mérkőzésen sikerült győzni ellenük, viszont a magyar bajnokságban van törleszteni valónk. Belső posztokon kell dominálnunk és uralnunk a lepattanó párharcot mindkét palánk alatt, védekezésben pedig  a győzelem kulcsa Lelik Réka-Horváth Betti hátvédpáros semlegesítése lehet. Bízom benne, hogy összeszedett játékkal, győzelem kerül a karácsonyfa alá szurkolóinknak az idei utolsó hazai mérkőzésünkön.”

Böröndy Vivien (Ludovika-FCSM Csata): “A DVTK elleni első, hazai meccsen rendkívül jó érzés volt győztesként elhagyni a parkettet. Azonban azt tudni kell, hogy az a Miskolc, akivel vasárnap fogunk játszani, egy teljesen más csapat. Visszatért hozzájuk az a Keyona Hayes, aki a tavalyi szezon során a mi csapatunkat is erősítette, illetve Szekszárdról igazolták az irányító poszton játszó Leslie Vorpahlt is. Ők biztosan hoznak majd egy plusz energiát, már az amúgy is erős kerettel rendelkező Miskolcba. Mindenképpen nehezebb lesz a dolgunk, de nem feltett kézzel megyünk ki. Megpróbálunk minél jobb eredményt elérni ezen a találkozón.”

NKA Universitas PEAC – TFSE-MTK – 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Egy nagyon kemény kupa meccs után vagyunk. Sajnos nem csökkentek a gondjaink, jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy ki tud játszani. Ennek ellenére kell megnyernünk a mérkőzést. Kellemetlen csapat A TF, sokat zónázik, erre készültünk. Nagy szükségünk lesz a szívünkre/ eddig ezzel soha nem volt gond/, illetve bízunk a nagyszerű közönségünkben, hogy újra velünk lesznek.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Pécsre úgy utazunk, hogy szeretnénk előre lépni az első körben lejátszott meccshez képest. Tudjuk, hogy mik voltak akkor a hibák és a cél, hogy azokat ne kövessük el újra. A fiatalok további előre lépésében is bízunk. Felkészültünk a PEAC-ból. Látjuk, hogy kevés emberrel játszák végig a mérkőzéseiket. Ők szerda-szombat ritmusban szerepelnek. Próbálunk rájuk nyomást helyezni az elejétől kezdve. A pécsiek centerposzton nagyon erősek. Kiss Virág a bajnokság egyik legjobb centere. Ez egy jó lehetőség, hogy a múlt héten elkövetett hibákat centerposzton korrigáljuk. Gondolok itt az 1-1 védésre, a pick and roll védésre.”
A TFSE-MTK felkészüléséről bővebben ITT írtunk. 

VBW CEKK Cegléd – ELTE BEAC Újbuda – 18:00 – Albertirsa, Újcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Azon dolgozunk, hogy az alapszakasz második fele legalább olyan sikeres legyen, mint az első volt. A Mikulástól két hete virgácsot kaptunk, reméljük, azóta tettünk annyit, hogy az ünnep előtt a Jézuska valami szebbel ajándékozzon meg bennünket.”

Hirdetés