Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeznek a bajnokság 9. fordulójában

UNI Győr MÉLY-ÚT – NKA Universitas PEAC – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “A PEAC-on már a szezon elején látszódott, hogy szépen összerakták a csapatot. Az egész felkészülést együtt tudták végezni. Nagy önbizalommal játszanak. Egyben van a támadásuk, védekezésük. Azt a gondolatot tudnám folytatni, amiről az előbb szó volt. Csak akkor van esélyünk jó meccset játszani, ha az elejétől a végéig koncentrálunk és 100%-ot adunk. Mind akartban, mind odafigyelésben nagyon pontosnak kell lennünk.”
Az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Nehéz mérkőzésre számítok. Csapatként kell játszanunk, csak úgy győzhetjük le a Győrt. Nagyon jó keretük van, tele válogatott játékossal. Egy kintről jól dobó csapat, Montpremier révén pedig egy kitűnő center dolgozik a palánk alatt. Le kell csökkentenünk az eladott labdáink számát, az kulcs lehet a győzelem felé vezető úton.”

Ludovika-FCSM Csata – VBW CEKK Cegléd – 17:30 – Budapest, Ludovika Aréna

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Volt egy olyan TF elleni hazai mérkőzésünk, amit meg kellett volna nyerni és nem sikerült. Most megpróbálunk javítani. Megvan az erőssége az ellenfelünknek. Egy kifejezetten dobó csapatról beszélünk, akik mind mezőnyben és akár belső pozícióban is meg tudják dobni a külső dobásokat. Vannak igen jó légiósaik, akik dominálnak az utolsó fordulókban. Keményen fel kell készülni, hogy ezt a meccset bebiztosítsuk és nyerni tudjunk hazai pályán.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A Csata is azok közé a csapatok közé tartozik idén, akik szintet léptek a tavalyi évhez képest és már az európai porondon is bontogatják a szárnyaikat. Kiváló játékosok alkotják a keretüket, különösképp a mezőny posztokon, de a palánk alatt is kellő rutinnal bírnak. Azt hiszem, nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy a liga legjobban triplázó csapata a Csata, így hát kulcsfontosságú lesz a részünkről, hogy mennyi energiát teszünk bele a periméter védekezésbe. Talán nem mi vagyunk a favoritjai a mérkőzésnek, de ezzel nem foglalkozunk, győzni utazunk a fővárosba.”

Atomerőmű KSC Szekszárd – DVTK – 19:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Szabó Noémi (szakmai és sportigazgató, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Az egyik nagyon fontos elem Keyona Hayes semlegesítése, aki sokat vállal a mérkőzéseken. Mi azonban mindig szisztémában gondolkozunk és ha csapatvédekezésben a megszokott szintet tudjuk hozni, akkor ott nem hiszem, hogy baj lesz. Támadásban palánk alatt úgy érzem, hogy az egész szezonban jók vagyunk a három centerrel. Különösen úgy, hogy Sara Krnjic is egyre jobb formát mutat hétről hétre és a Salamanca ellen ő volt az, aki még játékba próbált lendülni és hozzá tudott tenni. Fontos lenne, hogy mezőnyből magabiztosabb teljesítményt produkáljunk. Ebben nagy segítséget nyújthat Dana Evans, aki szintén javuló formát mutat. Bizakodó vagyok, hogy az eddigi elvégzett munka alapján támadásban és védekezésben csapatként felül tudunk kerekedni a DVTK-n.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Egy rendkívül fárasztó utazás után csak egy edzésünk van felkészülni a Szekszárd elleni rangadóra. Több sérültünk és betegünk is van, holnapra fog eldőlni, ki az aki hadra fogható és ki az aki nem. Szeretnénk a holnapi összecsapáson szervezettségben, agresszivitásban és pontosságban azt a játékot nyújtani, amit Oroszországban az első félidőben produkáltunk, hisz ekkor lehetnek győzelmi esélyeink.”

Hirdetés