Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzéssel folytatódik a Tippmix női NBI.A 7. fordulója:

:

Hirdetés

Három mérkőzéssel folytatódik a vasárnapi játéknapon a Tippmix Női NBI.A 7. fordulója.

TARR KSC Szekszárd – Sopron Basket 17:00 – Szekszárdi Szabadidőközpont

Zseljko Djokics (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “Mindig megtisztelő érzés a Sopron ellen játszani, hiszen egy olyan klasszis csapatról beszélünk, akik 4-5 EuroLiga Final Four-t megjárt játékossal állnak majd fel ellenünk. Ebben az évben lehetőségük nyílt egész héten csak a bajnoki meccsekre készülni, és több időt tölteni edzésekkel, rehabilitációval – ebben náluk az előny, viszont itt Szekszárdon senkinek nincs könnyű meccse, hiszen itt a szurkolók szíve, a csarnok atmoszférája és energiája mindig nagy segítség számunkra. Ez kell, hajtson minket! Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk nagyon masszív csapat, de ha a saját dolgainkat jól végezzük, van esélyünk. És persze, szeretettel várjuk a drukkereket, hiszen ezen az esős hétvégén mindenkinek itt a helye a csarnokban!”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Évek óta jól működő, eredményes és hatékony szisztéma mentén dolgozik a Szekszárd. Ugyanazt lehet elmondani róluk, mint a korábbi években: fegyelmezettek, kemények, abszolút tudatosak támadásban, védekezésben. Ahogy mindig, úgy most is nehéz feladatot jelent az ellenük való játék, főleg a hazai pályájukon. Mentális szempontból is fontos állomás számunkra a vasárnapi találkozó. Kiszakadunk a megszokott közegünkből és olyan csarnokba megyünk, ahol nehéz teljesíteni. Látszódni fog az, hogy ez a csapat ebben a pillanatban mire képes ilyen környezetben. Bárhogy is alakul az eredmény, ilyen szemmel is tanulságos mérkőzés vár ránk.”
A Sopron Basket felkészüléséről készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

DVTK Hun-Therm – SERCO UNI Győr 17:30 – DVTK Multifunkciós Sportcsarnok Centerpálya

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Nagyon fontos ez a mérkőzés a bajnoki alapszakasz-helyezéseket tekintve, mindkét csapat szeretné a lehető legjobb pozíciót kiharcolni magának a rájátszásra. A Győr is és mi is küzdünk kulcsembereink sérülésével, és ahogy ránk, úgy rájuk is erős hatással van a kettős terhelés. A bajnokságban most egy kiemelt hónap következik, sorra jönnek majd a rangadók, és nagyon fontos, hogy hazai pályán egy győzelemmel kezdjük meg ezt a nagy menetelést. Szerdán ismét megmutatták a szurkolóink, milyen nagyszerű hangulatot képesek teremteni, nagyon várjuk őket ezúttal is a DVTK Arénába. Remélem, hogy idén még sokszor lesz részünk ehhez hasonló támogatásban, jó lenne, ha a Győr ellen sokan buzdítanának minket a lelátókról. Én nagyon bízom benne, hogy a labdarúgó mérkőzés után sokan átjönnek majd minket is megnézni, mi pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet, és tovább őrizzük veretlenségünket a bajnokságban.”

Fűzy-Antalovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Mind a két csapat hazai pályán játszott az Euroliga fordulójában, így annyira nem fáradtak a játékosok, mintha utazni kellett volna. Eredménytől függetlenül egy jó mérkőzésre számítok. Csütörtökön pihentünk, pénteken meg már edzésekkel készülünk ellenük. A Diósgyőr hazai pályán azzal a közönséggel nagyon erős, nem gondolom, hogy a Fenerbache elleni első vereségük megtörte volna őket, óriási lendület van bennük. Kimaradók náluk is vannak, a körülmények nagyjából hasonlóak. Fontos tényező lesz a dobóforma, illetve az U20-as játékosok teljesítménye.”
A SERCO UNI Győr felkészüléséről készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

NKA Universitas Pécs – Vasas Akadémia 18:00 – Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Mint mindegyik mérkőzésünk, a Vasas elleni is nagyon fontos számunkra. Rajta van még a csapaton a sok utazás és a mérkőzések fáradtsága, de ezzel együtt is meg kell nyernünk ezt a meccset. Szeretnénk jól játszani is és nem csak nyerni, lényeges számunkra, hogy visszaszerezzük az igazi önbizalmunkat is. A Vasas Akadémia egy nagyon jó csapat, tavasszal a rájátszásban és ősszel a felkészülés során is kikaptunk tőlük. Minden meccset komolyan kell vennünk és nagyon remélem, hogy ez most vasárnap is így lesz!”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Újabb nehéz mérkőzés a bajnokságban, ezúttal Pécsre utazunk. Ahhoz a Pécshez, akik nemrég új játékosokkal egészültek ki. Az utóbbi időben sokat szenvedünk sérülésekkel, ennek ellenére próbálunk a saját játékunkra koncentrálni és fejlődni, de még egyszer sem tudtunk teljes csapattal edzeni a szezon során. Próbálunk versenyben maradni a lehetőségeinkhez képest.”

Hirdetés