Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban.

DVTK – Sopron Basket – 16:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Komplett és kiválóan összerakott Sopronnal játszunk vasárnap, szoros meccse még nem volt az idei bajnokságban. Elsőszámú feladatunk a gyorsindítások megvédése, a játék lassítása lesz. Ha ez mellé oda tudunk állítani extra egyéni teljesítményeket támadásban, be tudjuk dobni azokat a nehéz külső dobásokat, ami meccsben tartott bennünket, majd a győzelem egyik kulcsa volt az Orman ellen, akkor lehet esélyünk szoros végjátékra. Nagyon fizikális mérkőzéseken vagyunk túl, sokat kivett belőlünk az elmúlt 10 nap, de a lelátóiról  jövő segítség átlendíthet  bennünket a holtpontokon, várunk mindenkit!”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Most több olyan csapattal találkozunk, akiknél dominál mind a tranzíciós játék, mind a gyorsbefejezések egyszerű szituációkból. A Miskolc is illik ebbe a sorba. Az edzőváltás után eléggé letisztult játékot kezdenek játszani. Próbálják egyszerűbb szituációkból olvasni a játékot. Ilyenkor a megfelelő végrehajtás a kérdés. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy ki tudjuk őket hozni a ritmusból, a komfortzónájukból és a védekezésünkkel próbáljuk megalapozni az esetleges győzelmet. Összességében tehát nyomást kell gyakorolni rájuk és nagy tempót diktálni.”
A Sopron Basket felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

NKA Universitas PEAC – Ludovika-FCSM Csata – 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “A legfontosabb, hogy egészségesen hazaértünk. Brutális hetünk van, viccesen mi vagyunk az a csapat aki szombaton edz, a többi napon csak játszik és utazik. 8 nap 2 edzés 3 mérkőzés. Ezt a szituációt kell megoldanunk, nem lesz könnyű. Nehéz ilyenkor csak a kosárlabdáról beszélni, holnap is többet tudunk tenni a szívünkkel, mint a taktikával. Kellemetlen ellenfél a Csata, nagyon jól dobnak kintről és jól egy egyező mezőnyeik vannak. Le kell őket lassítani. A céljaink eléréséhez fontos a holnapi mérkőzés, reméljük a szurkolóinktól megkapjuk ugyan azt a támogatást, mint eddig.”

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Egy nagyon komplett csapatról van szó, akik jól szerepelnek mind a hazai bajnokságban, mind pedig a nemzetközi porondon – amit a továbbjutásuk is mutat. Jó kosárlabdát játszanak, megvan minden egyes pozícióban az a minőségi játékosuk, akik gyakorlatilag el tudnak dönteni bármilyen mérkőzést. Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, és nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Egy higgadt és türelmes játékot kell játszanunk – eszerint is kell felkészülnünk – és megpróbálnunk egy bravúr győzelmet aratni idegenben.”

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ELTE BEAC Újbuda – 18:00 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Az idén eddig kiválóan szereplő BEAC gárdáját fogadjuk. Eddig két top csapatot vertek meg, otthon a DVTK-t, idegenben pedig a Győrt. Nagyon jól sikerült a csapatot összerakniuk. A magyar mag kellően rutinos, kiegészítve korosztályos válogatottakkal, valamint két idegenlégiósuk is válogatott a saját nemzeti csapatában. Természetesen készülünk belőlük, és hazai pályán nyerni szeretnénk. Reméljük a szurkolóink ismét szép számmal kilátogatnak és segítenek bennünket, hogy el tudjuk érni ezt a célt.”

Hirdetés