Hirdetés
Magyarország

Vasárnap három mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap újabb három mérkőzésre kerül sor a bajnokság 8. fordulójában.

DVTK – Vasas Akadémia – 14:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): “Bármennyire is kötelező győzelem ez számunkra, nem számítunk egyszerű találkozóra. A válogatott szünet a két csapat számára teljesen mást jelent, hisz nálunk ilyenkor tulajdonképp senki nem áll rendelkezésre. Így ők három hétig készültek erre a találkozóra, míg mi nekünk ez a hét maradt arra, hogy tökéletesítsük a játékunkat. Természetesen célunk a győzelem, hisz fontos az, hogy jól hangolódjunk rá az előttünk álló nehéz mérkőzések sorozatára.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Folytatódik a bajnokság. A válogatott szünet utáni első mérkőzésünk egy nagyon erős ellenfél ellen lesz, ráadásul idegenben Miskolcon. Legutolsó információink szerint Keyona visszatért centerpozícióba és Szekszárdról is érkezik egy légiós. Mondhatjuk, hogy jelentősen megerősödött az ellenfél. Ez persze nem azt jelenti, hogy fehér zászlóval érkezünk majd. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani és kihasználni az előnyünket ebbe a párharcban. Biztos vagyok benne, hogy vannak ilyenek. Okosan, taktikusan kell játszanunk, hiszen egy érett, tapasztalt csapattal fogunk megmérkőzni. Meglátjuk, hogy a szünet milyen hatással volt a csapatokra. Úgy gondolom, hogy mi a megfelelő módon regenerálódtunk, készültünk. Nálunk nincs meglepetés, nem változott az összeállításunk. Ugyanazok a játékosok fognak pályára lépni, mint a kezdeti fordulókban. A mérkőzés kezdetétől magabiztosan kell játszanunk, hogy ne mi üldözzük az ellenfelünket, mint sokszor korábban. Ez ugyanis rengeteg energiát felemészt. A játék ezen része inkább pszichológiai, mint fizikai képességekről szól. Ha ez sikerül, akkor jó mérkőzés lehet.”

PINKK Pécsi 424 – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 15:00 – Kozármislenyi Sportcsarnok

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Három hét szünetet követően egy hozzánk hasonlóan nyeretlen csapat ellen lépünk pályára. Az elmúlt meccseiken a legerősebb csapatok ellen mutatták meg, hogy milyen veszélyesek tudnak lenni. Talán nem véletlen, hogy nincsen még győzelmük, hiszen csak erős csapatok ellen játszottak eddig. Biztos, hogy van minőség a csapatukban beleértve a három idegenlégiósukat. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Az edzéseink jól sikerültek a héten, bízom a lányokban.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG PRIMA Szigetszentmiklós): “Nagyon sokat készültünk a PINKK elleni mérkőzésre, és úgy gondolom ennek vasárnap meg is lesz a gyümölcse. Nem titok, hogy győzni megyünk, hogy megszerezzük klubunk fennállásának első A-csoportos győzelmét. Úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, az előjelek bizakodásra adnak okot. Tiszteljük a PINKK-et, ismerjük az erősségeiket, és azokat mindenképpen le akarjuk védeni, de összességében nagy önbizalommal utazunk idegenbe.”

Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK – 18:15 – Budapest, Ludovika Aréna

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Meglátjuk, hogy milyen szerkezetben, hogyan léphetünk pályára. Megpróbáljuk a maximumot kihozni a vasárnapi mérkőzésen. Nehéz megmondani ellenfelünk játékerejét, mert kiszállt a csapatból két 20 pontos játékos. Ha egyről beszélnénk, azt is nehéz pótolni. Így, hogy kettő meghatározó játékos csapatot váltott, ez minden klub életében nehéz szituáció. Látható, hogy ahhoz képest, ahogy elkezdték  a szezont, egy légióst cseréltek. Nem úgy kezdték a szezont, ahogy az előzőt. Ott voltak bravúrgyőzelmek, extra eredmények. Ezek most eddig elmaradtak, de nem azt jelenti, hogy gyenge az ellenfelünk. Egy speciális, erős játékerőt képviselnek. Megvan az erősségük. Irányítóposzton az a Jenkins játszik, aki évek óta itt van a bajokságban. Tapasztalt, ismeri az egész mezőnyt. Olyan magyar játékos is szerepel, mint Theodoreán Alexandra, aki Európa Kupás csapatból érkezett nem kis tapasztalattal. Van nem kevés fegyverük, igyekszünk belőlük felkészülni.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Azon dolgoztunk, hogy gyors támadásokat hajtsunk végre és a Cegléd ellen ez meg is mutatkozott, sok gyorsindításos pontunk született. Amiben viszont szeretném látni a javulást vasárnap, az 5:5 elleni játék, amikor nincs gyorsindítás és felállt védelem ellen játszunk. Ennek tudatosításán dolgoztunk például azzal, hogy a védők helyzetét jobban olvassák a játékosaink. Eddig 21 eladott labdát átlagolunk és ezzel az 5:5 elleni tudatosabb játékkal ezt a számot csökkentenénk. Fontos a jó kezdés, hogy mindenki fejben a meccs elejétől odategye magát. Nem szabad, hogy ritmust kapjon a Csata, mert egy nagyon jó tripladobó csapat. Úgy gondolom, hogy nincsenek bonyolult játékaik, de az országban szinte egyedülálló a spacig, pick and roll és 1:1 játékuk. Az lesz a kulcs, hogy ezt mennyire tudjuk hatástalanítani. Ezen dolgoztunk és majd kiderül, hogy milyen munkát végeztünk a héten.”
A TFSE-MTK felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Hirdetés