Hirdetés
Nagyvilág

Vasárnap hat összecsapást rendeznek a világbajnoki selejtezők alkalmával:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap hat összecsapást rendeznek a világbajnoki selejtező tornákon.

Az A-csoportban minden lényeges kérdés szombaton késő este eldőlt. Szerbia, Dél-Korea és házigazdaként Ausztrália készülhet a szeptemberi seregszemlére. Az ausztrálok Dél-Korea ellen zárják a tornát. Kifejezetten tanulságos erőfelmérő lehet mindkét együttes számára. A két csapat szeptemberben az Ázsia-bajnokságon bronzcsatát vívott, akkor 88-58-as ausztrál siker született. A koreaiak mindenképpen bízhatnak egy szorosabb eredményben az eddigi teljesítményük alapján. Szerbia az esti órákban Brazíliával küzd meg. Igazi örömjáték lehet csapatuknak a szombati emlékezetes diadal után. A brazilok Dél-Korea ellen közel voltak a bravúrhoz, de a vereség azt jelenti: egy újabb világversenyt nélkülük rendeznek meg.

A B-csoportból Kína és a pénteki veresége ellenére Franciaország már továbbjutó. Nigéria és Mali ki-ki meccset vív.  A győztes kvalifikálja magát a világbajnokságra. Az Afrika-bajnokság döntőjében Nigéria 70-59-re verte Malit és a pénteki bravúrjuk alapján most is esélyesek. Franciaország legyőzése 20 pontos hátrányból felállva egy emlékezetes diadal számukra. Este a Franciaország – Kína találkozó tét nélküli lesz, de a két topcsapat csatája mindig érdekes. A franciák ugyan kvalifikálták magukat a világbajnokságra, de a hétvégén mutatott játékkal nem lehetnek elégedettek. Szükségük van ilyen minőségi meccsekre.

A C-csoportban Bosznia-Hercegovina és Japán küzd meg. A bosnyákok nagyon keveset mutattak szombaton, míg az Ázsia-bajnok, olimpiai ezüstérmes Japán 20 pontos hátrányból felállva hosszabbítás után verte Kanadát. A bosnyákok előtt Jonquel Jones szerepvállalása ellenére nagyon sok munka áll még, hogy a világbajnokságra versenyképesebbek legyenek. Japán pedig az emlékezetes 2021-es éve után némileg átszervezett kerettel is őrzi helyét a világelitben.

A D-csoportban, immár Santo Domingóban, a Dominikai Köztársaság fővárosában Oroszország és Belgium európai csatáját követhetjük. A két gárda sokáig emlékezetes negyeddöntőt vívott az Európa-bajnokságon. Az eredmények úgy alakultak a washingtoni napokon, hogy Oroszország játék nélkül is kvalifikálta magát. Nagyon nagy eséllyel Belgium is készülhet a seregszemlére. Az oroszoknál a Győr légiósát, Albina Razhevát követhetjük. A csapatuknak a tét nélküliség ellenére egy fontos teszt ez a torna. Főleg olyan szempontból, hogy megtalálják azokat a kiegészítő embereket, akik a húzójátékosok mellett feljebb léphetnek. Belgium komoly erőt mutatott Washingtonban. Puerto Rico legyőzése után remek meccset játszottak az Egyesült Államokkal. A két WNBA-s Emma Meesseman és Julie Allemand mellett Kyara Linskens-ről és Hind Ben Abdelkader visszatéréséről szól ez a hétvége. Linskens, ha nem is a semmiből, de némileg váratlanul húzott elő extrát, míg Abdelkader klasszisa, ha valóban tartósan számíthatnak rá, bővíti a variációs lehetőségeket.

Menetrend

A-csoport

15:00 Ausztrália – Dél-Korea
21:00 Szerbia – Brazília

B-csoport

12:00 Nigéria – Mali
18:00 Franciaország – Kína

C-csoport

10:00 Bosznia-Hercegovina – Japán

D-csoport

21:30 Oroszország – Belgium

Hirdetés