Hirdetés
Archivum

Vasárnap hazai pályán bajnok lehet a Girona:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezik a spanyol bajnoki döntõ második mérkõzését. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második meccsén a Spar Citylift Girona fogadja 21 órától a Salamancát. Csütörtökön a Girona riválisa otthonában nyert, így hazai pályán bajnok lehet.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Óriási várakozás elõzi meg Gironában a csapatuk idegenbeli bravúrgyõzelme után a bajnoki döntõ második meccsét. Teljesen telt házat várnak a rendezõk. Szombaton már csak 400 jegy maradt elõvételben, az elõzetes számítások szerint legalább 5300 szurkoló foglalhat helyet a lelátón. A Girona 2015 után lehet ismét bajnok.

Az elsõ meccsen remek kezdésre építve 70-64-es gyõzelmet aratott a Girona Salamancában. Gyakorlatilag azokkal az erényekkel nyertek, amivel eddig a Salamanca szállította a sikereit. Fizikális meccset kényszerítettek ki. Teljesen ellehetetlenítették riválisuk támadójátékát. Szemmel láthatóan ezzel a felfogással teljesen meglepték a Salamancát, ráadásul a festékben is fölényben játszottak. A 22-2-es kezdésük után Jewell Loyd vezetésével ugyan felezárkózott a címvédõ, de összességében nem volt benne a játék képében a sikerük. A Girona jobban bírta mentálisan a végjátékot, még a játékvezetõi nyomást is kiválóan kezelték.

Miguel Angel Ortega a Salamanca vezetõedzõje elmondta a sajtótájékoztatóján, hogy túl puha volt a csapata. Nem tudták felvenni keménységben a versenyt. Támadásban pedig nem érezték ritmust. Érte kritika Loyd-ot, de másban egyáltalán nem volt pont, így a világbajnok irányítónak sokat kellett vállalni. Ortega szerint a legnagyobb baj az volt, hogy a festékben teljesen súlytalannak bizonyultak és így ilyen téttel bíró találkozót nem lehet megnyerni. A Girona sportigazgatója Xavi Fernández azt hangsúlyozta, hogy a tavaszi változások után (Murphy hazatérése és Colhado sérülése) kellett a korábbi domináns támadójátékukról egyre inkább eltolódni a védekezés felé. A kettõnek az elegye hozta el számukra a csütörtöki sikert.

A Salamanca négy éve nem veszített egymást követõ két tétmeccset a spanyol élvonalban. Minden azon múlik vasárnap, hogy melyik csapat tudja az érzelmeit jobban kezelni. Biztosan felfokozott csata lesz. A Girona az elsõ meccsen két sportszerûtlent is kapott a negyedik negyedben. A második találkozó elõtt Xavi Fernández sportigazgató reményét fejezte ki, hogy ezúttal saját közönségük tud olyan nyomást gyakorolni, ami számukra kedvezõen dönti el a vitás helyzeteket.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés