Hirdetés
Európa

Vasárnap Horváth Lilláék döntőt vívnak az Osztrák Kupában:

:

Hirdetés

Vasárnap 14 órától rendezik a BK Duchess Klosterneuburg és az UBI Graz döntőjét az Osztrák Kupában. Horváth Lilláék címvédőként lépnek pályára, de ezúttal a Graz esélyesebbnek tűnik.

A tavalyi fináléban a Klosterneuburg 59-53-as győzelmet aratott. Érdekes találkozó volt, melyen a 26. percben kiállították az előzetesen akkor is esélyesebbnek tartott graziak edzőjét. Az MVP-t szintén a Graz adta, de ami a legfontosabb, hogy a trófeát Horváth Lilláék emelhették a magasba. A két csapat rivalizálása folytatódott a bajnoki döntőben, majd ősszel a Szuperkupán. Az elmúlt évadban a bajnoki címet és szeptemberben a Szuperkupát is a Graz hódította el. A szeptemberi meccsen három negyed után 41-39-re ment a Klosterneuburg, de a záró szakaszban egy 13-3-as futás mindent eldöntött.

A bajnokságban a Klosterneuburg gárdájának három veresége van. Kétszer maradtak alul a Graz alakulatával szemben. Előbb 66-51-re a riválisuk otthonában, majd hazai pályán 75-57-re. Emellett egyszer a Basket Flames csarnokában is vesztesen hagyták el a pályát Horváth Lilláék. A kupában a fináléig vezető úton a negyeddöntőben a Union Döbling Ponys felett arattak 78-48-as sikert, majd a Vienna D.C. Timberwolves-t múlták felül 65-32-re. Horváth Lilla a bajnokságban 19.6 pontot és 9.5 lepattanót átlagol eddig. A teljes osztrák mezőnyt nézve mindkét mutatóban a harmadik legmagasabb értékkel rendelkezik. A teljesítmény-index átlaga pedig 23.9, ami a második legmagasabb.

A Klosterneuburg keretét nézve Horváth Lilla mellett Pia Zderadicka, Bettina Kunz, Nina Pettinger és Anja Zderadicka felel a pontokért. Az UBI Graz keretéből pedig Camilla Neumann-t kell kiemelni, akit jól ismerhetünk 3×3-ból is. Az átlagai 20.7 pont, 14.0 lepattanó és 3.7 gólpassz. Általánosságban elmondható, hogy a grazi csapat rotációs lehetőségei valamivel nagyobbak. Emellett stabil lepattanózásukra, illetve hatékonyabb tripláikra építhetnek. Ugyanakkor a tavalyi példa jól mutatja, hogy egy meccsen bármi történhet. A Szuperkupán, illetve a decemberi bajnokin a harmadik negyed végéig teljesen nyílt volt a csata.

Fotó: bk-klosterneuburg.at / © dbba-press / M.Filippovits

Hirdetés