Hirdetés
Archivum

Vasárnap jön a második meccs a 7. helyért:

:

Hirdetés

Vasárnap is rendeznek egy találkozót a hazai élvonalban. A 7. helyért zajló párharc második meccsén az NKE-FCSM Csata fogadja a PEAC-Pécset. Az egyik fél második sikeréig tartó versenyfutásban a PEAC van elõnyben.

Érdekes elsõ mérkõzést vívtak a felek, melyen végül a PEAC magabiztos 84-66-os sikert aratott. A védekezéssel egyik fél sem lehetett elégedett. Pontgazdag negyeddel indult ugyanis az a találkozó, 10 perc után 31-24-re vezetett az elsõ szakaszban öt triplát értékesítõ Csata. Pécsi részrõl pedig Sara Imovbioh teljesítményét kellett kiemelni, aki egymaga 16 egységnél járt 10 perc után. Ez azt is megmutatja, hogy a PEAC uralta a palánk alatti területet. A pécsiek összességében 48-21-re nyerték a lepattanócsatát, ami óriási különbség ezen a szinten. Így még hazai részrõl a 20 eladott labda is belefért következmények nélkül.

A vasárnapi találkozón egyértelmûen az lesz a kulcs, hogy melyik fél lesz kiegyensúlyozottabb védekezésben. Nyilván ezt így a szezon végén megszervezni már nem könnyû feladat. Amennyiben a PEAC magas posztokon ismét tudja érvényesíteni fölényét, akkor reális esély nyílhat lezárni a helyosztót. A Csata egész szezonban kiválóan dobta a triplákat. Hazai pályán ezzel a fegyverrel élve még a magasabb, festékben több opcióval rendelkezõ riválisok ellen is nyílttá tette a meccseit. A pécsi találkozóról a 12 triplája szintén kiemelkedõ, bár ehhez 35 kísérletre volt szüksége.

Abból a szempontból mindkét csapat elismerést érdemel, hogy egy helyosztóra a 7. pozícióért nem könnyû felpörögni. Ettõl függetlenül becsülettel küzdöttek a felek. Kifejezetten szép villanások, jó egyéni teljesítmények jöttek. Vasárnap is hasonló várható.

Hirdetés