Hirdetés
Magyarország

Vasárnap két mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A 20. forduló vasárnapi játéknapján két mérkőzést rendeznek a bajnokság.

DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd – 17:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Szabó Noémi (szakmai és sportigazgató, Atomerőmű KSC Szekszárd): “A visszavágás reményében kelünk útra, másik arcunkat szeretnénk mutatni és semmi más hozzáállás nem elfogadható. Én bízom a lányokban és abban, hogy a Magyar Kupán született eredmény nem gúzsba köti őket, hanem egy olyan bizonyítási vágyat szül, hogy megmutassuk többre vagyunk képesek. Összességében én más mérkőzésben bízom, mint az elődöntő volt. A szempontunkból jobb mérkőzésben. Ha egy sportoló jó karakter, és a mi játékosaink azok, akkor fel tudni állni innen is.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – TFSE-MTK – 18:00 – Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Túl vagyunk a válogatott szüneten, mely alatt is kellett mérkőzést játszanunk – ennek ellenére sikerült pihennünk a Magyar Kupa alatt. Ha már a Magyar Kupáról van szó, akkor ezúton is szeretnék gratulálni a DVTK csapatának, ugyanis fantasztikus kosárlabdát játszva, eszméletlen sikert értek el, úgy gondolom, hogy a küzdeni akarásuk példaértékű lehet az egész magyar kosárlabdának. Most hétvégén játszuk az utolsó hazai, alapszakasz mérkőzésünket a TFSE ellen, akikre sok időnk volt felkészülni. Már múlt héten – a DVTK utáni mérkőzést követően – elkezdtünk rájuk hangolódni, és úgy gondolom, hogy nagyon jó munkát végeztünk. Reméljük, hogy ezeket a szavakat a tettek is követik majd, be szeretnénk bizonyítani a pályán, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint ahol a tabellán jelenleg állunk. Küzdenünk kell a végsőkig, megalkuvást nem tűrően, és sokkal kevesebb eladott labdával kell játszanunk. A szervezettségben nem szokott akkora problémánk lenni, de nyílván azon is javítani szeretnénk.”

Magyar Bianka (másodedző, TFSE-MTK): “A BKG sok arcát tudja mutatni, főleg hazai pályán, ahol szorongattak meg nagycsapatokat is. Kiszámíthatatlanok ilyen szempontból. Nekünk fontos, hogy ne a BKG hibáiból éljünk és ne abból tudjunk eredményesek lenni, hanem végig kézben tartsuk a mérkőzést és nálunk legyen a kezdeményezés. Sierra Campisano a ligában a pontdobók között az élmezőnyben van és a csapat motorjának számít. Rendkívül sokoldalú játékosról van szó, aki kívül-belül veszélyes a gyűrűre. Mellette Angyal Barbara és Sofija Zivaljevics a csapat húzóemberei. Fontos, hogy a BKG ne kapja el a ritmust és ne tudjanak könnyű kosarakat szerezni. Nekünk végig koncentráltnak, alázatosnak és higgadtnak kell maradni és a legjobb döntéseket kiválasztani.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Hirdetés