Hirdetés
Magyarország

Vasárnap két mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A tizedik forduló vasárnapi játéknapján két mérkőzést rendeznek a bajnokságban.

DVTK – Hun-Therm – VBW CEKK Cegléd – 15:00 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK – Hun-Therm): “A válogatott szünet utáni első mérkőzések mindig az újbóli összeszokásról és ritmus felvételéről szólnak, most sem lesz ez másképp. A Ceglédnek eddig egy győzelme van a bajnokságban, ami nem szabad, hogy megtévesszen bennünket, hiszen nem is olyan régeg a PEAC-ot kényszerítették egylabdás meccsre idegenben. Maximális koncentrációra lesz szükség támadásban, védekezésben pedig nem szabad visszavennünk az agresszívitásunkból. Szerencsére a sérültjeink állapota sokat javult a szünet alatt, Jovanovićot leszámítva mindenki bevethető lesz holnap – ő továbbra is csak a kispadról fogja tudni buzdítani a többieket. Fontos periódus kezdődik a holnapi mérkőzéssel számunkra, amit mindenképp szeretnénk hazai pályán győzelemmel indítani. Továbbra is nagyon számítunk a szurkolóink segítségére, a céljainkat közösen tudjuk csak elérni. Karácsonyig stabilizálnunk kell a helyünket a bajnoki tabellán, az Euroligában pedig azon leszünk, hogy a meglévő győzelmünk mellé – ha esély adódik rá – egy újabbat is meg tudjunk szerezni.”

Lo Elhadji Malick (másodedző, VBW CEKK Cegléd): “Eddig sem volt egyszerű a helyzetünk, de most nyugodtan mondhatjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk. Egyrészt a sérülések miatt, hiszen többen is bajlódnak kisebb-nagyobb problémával, másrészt pedig a héten már másodszor játszunk Euroligás ellenféllel. Persze a szakmai stáb igyekezett maximálisan felkészíteni a csapatot, de azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, nem mi vagyunk az esélyesek a vasárnapi meccsen. Természetesen nem adjuk fel, elmegyünk Miskolcra, odatesszük magunkat és bízom benne, hogy egy jó mérkőzést játszunk majd.”

Sopron Basket – SERCO UNI Győr – 17:00 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nagy önbizalommal játszik a Győrt, magas tempót diktálnak. A támadásra helyezik a nagyobb hangsúlyt. Egyszerűbb szituációkat jól olvasva, illetve bátran lejátszva komoly támadópotenciállal rendelkeznek. Itt ki lehet emelni Aaryn Ellenberget, Beatrice Mompremiert vagy Dombai Rékát. Mellettük is vannak olyanok, mint Ruff-Nagy Dóra, akik előrébb tudnak lépni és úgy tesznek hozzá a csapat játékához, hogy az előre lendítse őket. Igyekszünk minél gyorsabban beépíteni Turner Yvonne-t. Gyorsan tanul és nagy benne a bizonyítási vágy, bizakodóak vagyunk. Azokat a hibákat próbáljuk javítani, amik előjöttek a válogatott szünet előtt. Összességében arra helyezzük a hangsúlyt, hogy csapatként minél gyorsabban túlessünk azon a folyamaton, ami egy játékos távozásakor és egy beépítésekor szükséges.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Előnyös helyzetben van a Sopron, őket ugyanis a válogatott kötelezettségek nem érintették annyira, mint például bennünket. Éppen ezért, automatikusan több idejük volt csapatszinten készülni a vasárnapi mérkőzésre. Nemrég cseréltek játékost is, ami pedig kettős hatással lehet ránk nézve. Utoljára felkészülési mérkőzésen játszottunk a Sopronnal, amikor sikerült győzelmet aratnunk. Azt gondolom, nem kell őket senkinek sem bemutatni. Egy nagyon összetett és komoly csapattal fogunk megmérkőzni, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Az elmúlt két hét a rájuk való felkészüléssel telt, és talán még ezt se mondanám elegendőnek. Komplett csapatuk van, extra játékosokkal, akikre mind különös figyelmet kell fordítanunk. Ezen kívül, nem szabad hagynunk, hogy ellenfelünk a saját ritmusában kosárlabdázzon. Nagyon gyors játékot játszik a Sopron, amit az első pillanattól kezdve kontrollálnunk kell. Emellett csakis saját magunkra kell koncentrálni.”
Részletes összeállításunk a SERCO UNI Győr felkészüléséről ITT olvasható.

Hirdetés