Hirdetés
Magyarország

Vasárnap két mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A novemberi válogatott szünetet követően az 5. fordulóval folytatódik a 2023/2024-es bajnoki évad. Vasárnap két mérkőzésre kerül sor. Nyilatkozatcsokor a találkozókra való ráhangolódásként.

MENETREND

November 19., vasárnap

18:00 NKA Universitas Pécs – SERCO UNI Győr
18:00 BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – E.ON ELTE BEAC

NKA Universitas Pécs – SERCO UNI Győr– 18:00 – Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Ebben a pillanatban azt érzem, hogy ahogy mindig, úgy most is roppant nehéz dolog az újrakezdés, főleg egy ilyen hosszú pihenő után, mint ami a válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt volt most a szezonunkban – utalt arra a vezető edző, hogy az NKA Universitas Pécs a vasárnapi előtt 19 nappal, november elsején lépett utoljára pályára. – Most arra törekszünk, hogy minél előbb visszanyerjük a jó formánkat, hiszen a szünet előtt egy sikeres Európa Kupa meccset játszottunk a török Bursa ellen Pécsett. Egy igen nehéz időszak áll most előttünk, hét nap alatt három kőkemény mérkőzés vár ránk. Mi nagyon hiszünk az elvégzett munkánkban, és ahogy mindig, vasárnap a Győr ellen is nyerni akarunk! Számítunk ebben a közönségünk segítségére is, akik át tudják lendíteni a lányokat a holtpontokon.”

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Szokásos módon, teljes erőbedobással készültünk a Pécs ellen, nyílván övék a hazai pálya előnye, ami mindig nehezíti a dolgokat. Utoljára a tavalyi szezon végén játszottunk Pécsett meccset, ekkor szerencsére győzedelmeskedni tudtunk, most viszont egy teljesen más találkozó lesz, hiszen pár fiatal játékost leszámítva szinte teljesen átalakult az ellenfél kerete. Ennek alapján tehát messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni. Komoly ellenfélről van szó, akik Európa Kupában is szépen szerepelnek, tehát mindenképpen egy izgalmas találkozóra számítok, de természetesen győzni megyünk Pécsre.”
A győri várakozásokról, illetve a válogatott szünet alatti felkészülésükről készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós– E.ON ELTE BEAC– 18:00 – Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Hétvégén a BEAC-ot fogadjuk hazai pályán. A hosszú válogatott szünetet igyekeztük jól kitölteni, hagytunk időt a regenerálódásra, hiszen ez is nagyon fontos ebben a periódusban. Bár sok hiányzónk volt, hiszen három játékosunk az U20-as válogatottal, míg Santa a litván válogatottal dolgozott, nagyon hasznos munkát tudtunk végezni a lányokkal mind támadásban, mind védekezésben. Szerdától tudtunk teljes kerettel dolgozni. Úgy gondolom, hogy a felkészülés jól sikerült, átnéztük a játék azon elemeit, amelyeket szükséges volt. Jól ismerjük a BEAC-ot, tudjuk, hogy egy nagyon jól támadó, sokat egy-egyező gárdáról van szó, emiatt kulcskérdés lesz, hogy az egyéni védekezésünk jól működjön mind a palánk alatt, mind a két ponterős hátvédjük ellen. Vasárnap mindenképp szeretnénk megszerezni első győzelmünket!”

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Kiváló játekerőt képvisel vasárnapi ellenfelünk. Eredményesen használják ki fizikális előnyüket a palánk alatt, de a távolról jól dobó játékosokra is ki kell érnünk. Maximálisan oda kell tennie magát mindenkinek, ha eredményesen akarunk szerepelni. Kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködtünk és küszködünk, ami nehezíti a dolgunkat. Bízom benne, hogy lányaink a mérkőzés teljes ideje alatt fókuszáltak tudnak maradni.”

Hirdetés