Hirdetés
Archivum

Vasárnap két mérkõzés a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Vasárnap késõ este két mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. A Connecticut Sun a Seattle Storm alakulatát fogadja, a Minnesota Lynx vendége a Las Vegas Aces lesz.

A címvédõ Seattle Storm számunkra is igen kedvezõ idõpontban 21 óra 30 perctõl lép pályára a Connecticut Sun otthonában. Érdemes lesz nézni a találkozót, hiszen két kifejezetten jó formába lendülõ alakulat várhatóan kiélezett összecsapását követhetjük. Mindkét fél szoros végjátékban elért siker(ek)bõl jön. A Sun a Lynx otthonában nyert legutóbb 85-81-re, míg a Storm a Fever-t verte 84-82-re és utána a döntõ párosításának újrázásánál Mystics alakulatát 74-71-re Washingtonban. A Storm-ot sokan féltették, de a Howard, Loyd, Canada trió átérezte a felelõsséget és elõléptek vezérré. Még hiányosan is számolni kell tehát velük. A Sun pedig továbbra is a liga egyik legjobb, legígéretesebb csapata. Nem érzõdik Chiney Ogwumike távozásának hatása, mivel Jonquel Jones – idén már kétszer megválasztották a hét játékosának – élete formájába került. Látja a lehetõséget, hogy vezér lehet. Nehéz okosnak lenni egy ilyen rangadó elõtt. Mivel komoly támadó-potenciál van a felekben, inkább az lesz a kérdés, hogy a védekezésben honnan jönnek extrák.

A Minnesota Lynx a Las Vegas Aces-t fogadja. Ellentétes pályán mozog a két csapat formája. Az Aces négymeccses vereség-sorozat után pénteken kiütötte a New York Liberty-t. Talán elõször játszott egyszerre jól az összes sztárjuk (Plum, Wilson, Cambage, McBride és Young). Ha ezt tudják állandósítani, akkor valóban helyet követelhetnek maguknak az élmezõnyben. A Lynx sorozatban két vereséget jegyzett, még igyekeznek rendezni a sorokat Jessica Shepard múlt szombati sérülése után. Elsõsorban védekezésben estek szét, a Sun-tól 81, elõtte a Sparks-tól 89 pontot kaptak. Emlékezhetünk rá, hogy Cheryl Reeve edzõnõ a csúcsévekben olyan rendszert rakott össze, ahol átlagban 67-68 pontokat értek el ellenük. A hiányzók miatt olyan erejük nincs támadásban, hogy ilyen pontgazdag derbiket meg tudjanak nyerni.

Hirdetés