Hirdetés
Magyarország

Vasárnap két mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket – 18:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Papíron a legerősebb és legdrágább magyar csapat érkezik hozzánk. Én mindig úgy voltam vele, hogy bármennyire is erős a Sopron, azt várom a csapatomtól, hogy a maximumot adjuk. Sajnálatosan Nikolina Milics biztosan nem lesz és úgy néz ki, hogy Dana Evans se. Rövid lesz a keretük, de mindent ki fogunk adni magunkból. Hiszünk benne, ha fiatal játékosainkkal a maximumot hozzuk, akkor versenyben tudunk lenni. Tudom, hogy pandémia van és most sokaknak nagyon nehéz, de azt kérem a szurkolóktól, hogy legyünk sokan és buzdítsuk a lányokat. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az első kör utolsó fordulójában még veretlenek legyünk és mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről készített bővebb riportunk ITT olvasható.

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket) “A Szekszárdra továbbra is jellemző, hogy jól szervezett, jól irányított, fizikális, jó mentalitású csapat. Az ilyen csapatok képesek megnyerni a nehéz meccseket. Nem is nagyon lehet ezekből a nemzetközi eredményekből kiindulni. Az Euroligában nem jött össze az első győzelem, de azért többször közel álltak hozzá és bár voltak nagyobb arányú vereségek, de egyáltalán nem arról van szó, hogy totálisan alsóbb rendűek lennének a csoport többi tagjához képest. Mi szokásosan úgy készülünk a Szekszárd ellen, ahogy mindig is: egy rangadóra, egy nagy fizikai és taktikai párharcra számítunk. Ugyanaz benne van ebben az előttünk álló meccsben, ami az utóbbi években is jellemezte ezt a párharcot.”
A Sopron Basket felkészüléséről készített bővebb riportunk ITT olvasható.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Vasas Akadémia – 19:00 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Vasárnap a Vasast fogadjuk hazai pályán Szigetszentmiklóson. A Vasasról érdemes tudni, hogy egy nagyon jól összerakott gárda, jó szakmai stábbal, és ebben a szezonban már volt bravúrgyőzelmük is. Úgy gondolom, hogy a tavalyi évben is kitűnően teljesítettek, talán túl is tudták szárnyalni a tőlük elvártat. Ismerjük az erősségeiket, nagyon erős mezőnysoruk van, jó individualista játékosokkal, akik mind egyénileg, mind csapatként képesek megvillanni, és az a Papp Dia irányítja őket, aki, véleményem szerint, Magyarország egyik legjobb egyese. Ezek mellett próbáltuk felmérni azokat a pontokat, amelyek szerintünk támadhatóak, ezekre, és természetesen az erősségeikre fokuszáltunk a héten. A BEAC elleni hazai győzelem önbizalmat adott nekünk, bizonyítottuk magunknak, hogy képesek vagyunk meccseket nyerni, és úgy gondolom, hogy ez a fajta nyomás talán elkezdett enyhülni rajtunk, és így újra tovább tudunk lépni. A mérkőzés kapcsán pedig bátorítanám a szurkolóinkat, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez, és mutassuk meg ilyen formában is a közösségünk erejét.”

Milos Pavlovics (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A legutóbbi mérkőzésen elszalasztottunk egy esélyt a bajnokság legjobb nyolc csapata közé kerülésre. Még egy esély adódik számunkra, azonban már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk. Győznünk kell és várnunk, hogy a többi eredmény kedvezően alakul-e számunkra. Különösen fontos lenne elérni ezt a célt, hiszen akkor részt tudnánk venni a Magyar Kupa küzdelmeiben, amire nagyon vágyunk. Két nagyon más típusú mérkőzésből érkezünk a mostanira. Dolgozunk a hibáink javításán természetesen. Nem számít mi történik a pályán, nem hagyhatjuk magunkat kizökkenteni. 40 perc koncentrált játékra lesz szükségünk. A BKG ellen remélem tudjuk követni az előzetes terveinket. Annak ellenére, hogy továbbra is sérülések hátráltatják a munkánkat. Nincs kifogás. Ha valaki kiesik, a következőnek kell a helyére fellépni és teljesíteni a pályán. A játékosok így tesznek és küzdenek minden labdáért, akkor győzelmi esélyekkel kelhetünk útra.”

Hirdetés