Hirdetés
Magyarország

Vasárnap két mérkőzés lesz a bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzéssel folytatódnak a bajnoki küzdelmek.

16 óra 15 perctől az M4 Sport+ élő közvetítése mellett összecsap a Ludovika-FCSM Csata és a Vasas Akadémia. A két gárda múlt héten szombaton hosszabbításos mérkőzést vívott Pasaréten. Akkor 88-83-as győzelmet aratott a Vasas. A találkozó elején a Csata járt előrébb, a második negyedben 11, a harmadik elején 7 pont volt a legnagyobb előnyük. A harmadik negyedben a Vasas magához ragadta az irányítást, a játékrész végére felzárkózott és onnantól egylabdás meccs kerekedett. Brianna Fraser 34 ponttal és 14 lepattanóval lett a győztes gárda legeredményesebbje, míg Papp Dia 23 pontot ért el. A Csatánál Mányoky Réka jutott 23 egységig, Batabe Zempare pedig 21 pont, 18 lepattanós dupla-duplával zárt.

A fontos statisztikai mutatókban nem bontakozott ki nagy különbség, de amíg a Vasasnál mindössze egy játékos töltött 38 perc felett a pályán, addig a Csatánál hárman 44-45 percet játszottak. Ez elsőre nem tűnhet olyan nagy differenciának, de egy ilyen kiélezett szituációban akár döntő is lehet. Nem véletlen, hogy új igazolással igyekszik bővíteni rotációs lehetőségeit a klub. A Csatának ráadásul ezúttal nem volt hétközi meccse. A Vasas januári programja ellenben nagyon sűrű, hét összecsapást kötöttek le, amivel pótolják az ősszel elmaradt fellépéseket. Szerdán a Győrrel játszottak Milos Pavlovic tanítványai és 83-71-re maradtak alul. A magas posztokon mutatkozó különbség döntött akkor, különösen a Győr 16 támadólepattanója és második esélyből elért pontjai, amire nem tudott válaszolni a Vasas.

A játéknap második mérkőzésén 17 órától a PEAC-Pécs fogadja a ZTE NKK együttesét. A Csata – Vasas párosítás a 9. fordulóból pótolt találkozó lesz, míg ezt a 7. fordulóba írták ki. A PEAC a Vasas mellett a másik olyan együttes, amely kihasználja arra a januári nemzetközi szünetet, hogy az őszi halasztások után utolérje magát. Ez a pécsieknek nyolc napon belül a negyedik fellépésük. A Győr után kétszer mérkőztek a Sopronnal. Minden statisztikánál fontosabb kérdés, hogy a PEAC mennyire tudott regenerálódni. Egyértelműen ez lesz a meghatározó.  A sereghajtó és nyeretlen ZTE múlt héten szombaton mérkőzött a Sopronnal. Ahogy több alkalommal, úgy a soproni vendégjáték során is, a harmadik negyedben szakadt le a zalaegerszegi csapat. Most fordul abba a szakaszba a bajnokság, amikor van idő regenerálódásra és a ZTE arra is építhet, hogy esetleg egy nagyobb terhelésből érkező riválist megszorongasson.

Menetrend

16:15 Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia
17:00 PEAC-Pécs – ZTE Női Kosárlabda Klub

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés