Hirdetés
Európa

Vasárnap két mérkőzéssel zárulnak a novemberi Eb-selejtezők:

:

Hirdetés

Vasárnap két találkozóra kerül sor a 2021-es Európa-bajnokság idén novemberi selejtezői alkalmával. Rigában Dánia – Románia és Csehország – Olaszország összecsapások lesznek.

15 óra 30 perctől a program Dánia és Románia csatájával kezdődik. A román válogatott második győzelmének megszerzésére törekszik. Tavaly novemberben 70-55-re győzték le Dániát. Ezúttal is esélyes lenne a román csapat, de a korábban már vázolt speciális körülmények, Ashely Walker hiánya és az, hogy egyelőre nem indult el a bajnokság, nagyon nehéz helyzetbe hozták az együttest. Ezt Olaszország ellen is láthattuk. A dánok egy fiatal, feltörekvő és nagyon lelkes kerettel versenyeznek, mely komoly erőt mutatott. Maria Jespersenék még a csehekkel is tartották a lépést pénteken.

18 óra 45 perctől folytatódik a program Csehország és Olaszország rangadójával. A csehek egy győzelemmel kijuthatnak az Európa-bajnokságra, amennyiben a délutáni meccsen Dánia legyőzi Romániát. Pénteken mindkét gárda hozta a kötelezőt. Csehország 84-64-re verte Dániát. A 21 pontos Katerina Elhotova lett a legeredményesebb, míg Lenka Bertakova 17 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Olaszország 90-68-ra múlta felül Romániát. Cecilia Zandalasini 18 ponttal és 8 lepattanóval vezette győzelemre csapatát. Összesen hatan jutottak 10 egység fölé az olaszoknál. Remek mérkőzésnek nézünk elébe. Tavaly novemberben a csehek 62-52-re nyertek Cagliariban. Igaz, akkor az olaszoknál egy súlyos sérülés is kizökkentette a csapatot, a cseheknél pedig ott volt a honosított Kia Vaughn.

Menetrend, élő statisztika

November 15., vasárnap

15:30 Dánia – Románia (ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ)
18:45 Csehország – Olaszország (ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ)

Hirdetés