Hirdetés
Magyarország

Vasárnap két mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzéssel folytatódnak az első forduló küzdelmei a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor a találkozókra való ráhangolódásként.

MENETREND

Szeptember 26, vasárnap
16:30 Atomerőmű KSC Szekszárd – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós
18:00 TFSE-MTK – PEAC-Pécs

Atomerőmű KSC Szekszárd – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 16:30 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “A magyar bajnokság nekünk nagyon fontos és mindig a maximumra kell törekednünk. Ezt fogom kérni vasárnap is. Most emocionálisa és fizikálisan üresek vagyunk, de bízom benne, hogy ez nem fog látszódni a pályán. Komoly meccsre számítok, mert a magyar bajnokságban nincs könnyű ellenfél. Mindenkinek vannak nagy értékei és szerintem a kicsit kiemelkedő Sopron kivételével mindenki mindenkit legyőzhet.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Először is gratulálunk a Szekszárdnak az Euroliga szerepléshez. Fantasztikus eredmény, hogy két csapat is képviseli az országot, ami a bajnokság erejét is mutatja. Boldogok vagyunk, hogy idéntől már mi is részei vagyunk az A-csoportnak. Persze a legjobb formában lévő gárda otthonában kezdeni a szezont nem a leghálásabb feladat, de a sorolás adott, ezzel nem foglalkozunk, hanem igyekszünk az ellenfelünkből minél jobban felkészülni. Rendkívül fiatal csapat vagyunk, kevés közöttünk az igazán rutinos játékos, de minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy igyekszünk magunkból kihozni a maximumot. Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült, annak ellenére is, hogy majd egy hétre a társaság felét egy rövid betegség leterítette, így az utóbbi két hetünk ritmusa nem volt ideális.”

TFSE-MTK – PEAC-Pécs – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A PEAC-Pécs ellen egy kőkemény csatát várok. Lehet, hogy papíron erősebbek, mi viszont mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy már az első mérkőzésen azt az arcunkat mutassuk, amit az egész szezonban képviselni szeretnénk. Úgy érzem jól sikerült a felkészülésünk, remélhetőleg már az első forduló alkalmával egy precízebb védekezésű csapatot fognak látni a mérkőzésre kilátogatók.”
A TFSE-MTK felkészüléséről készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): “Örülök, hogy egy győztes mérkőzéssel hangoltunk a bajnoki nyitányra. Nehéz ellenfél a TF, a csarnokuk egy igazi hazai pálya. Teljesen átalakult a csapatuk, mást játszanak, mint az elmúlt években. A meglévő anyagokból és rendelkezésünkre álló időből megpróbáljuk kihozni a maximumot. Jelen pillanatban minden játékosomra számíthatok.”

Hirdetés