Hirdetés
Archivum

Vasárnap kezdõdik az egyetemi Final Four Budapesten:

:

Hirdetés

Budapesten az NKE Sportközpontjában kerül megrendezésre a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntõje. Korábban már bemutattuk a csapatok Final Four-ba vezetõ útját és edzõi nyilatkozatokat is közültünk. Most következzen rövid beharangozónk.

Az egyetemi bajnokságra a tavalyi évhez hasonlóan elmondható, hogy tartja fejlõdõ ívét a sorozat. Bár a csapatok összeállítását a párhuzamosan futó ANB küzdelmei és tanulmányi körtelezettségek egész évben meghatározták és teszik ezt a következõ napokban is, de fõleg az élmezõnyben jó játékerõt képviselõ, szervezett gárdákat láthattunk. Ennek megfelelõen az elõttünk álló négyes döntõ nagy csatát ígér.

A legnagyobb favorit a TFSE, mely sorozatban negyedik gyõzelmére készül. A csapatuk ezúttal is veretlenül jutott el a legjobb négybe. Érdekesség, hogy a keleti csoportból egyedüliként kvalifikálta magát a sorozat ezen szakaszába a TFSE, így még egyetlen döntõbeli riválisával sem találkozott ebben az évadban az egyetemi bajnokság keretein belül. Ettõl függetlenül a rutin, a keret mélysége és szerkezete esélyessé teszi a címvédõt.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy idén a Nyugati csoport nagyobb játékerõt képviselt. Onnan az elsõ három helyezett, sorrendben a Közgáz, a Debrecen és a Szeged vívta ki a szereplés jogát a négyes döntõben. Az alapszakasz, különösen a szezon elsõ fele a Közgáznak sikerült jobban ebbõl a trióból. Ezek a sikerek alapozták meg a csoportgyõzelmet. A rájátszásban pedig a Szombathely ellen egyértelmûen favoritként lépett pályára a Közgáz és nem is botlott. A Debrecen és a Szeged csapatának valamivel hullámzóbb szezonja volt. Igaz, a negyeddöntõben mindkét együttes jó teljesítménnyel, magabiztosan múlta felül aktuális riválisát.

A debreceniek február közepe óta nem veszítettek mérkõzést. Az alapszakasz utolsó két fordulójában éppen a Közgáz és a Szeged alakulatát gyõzték le. A szegediek gyakorlatilag az egész szezont úgy teljesítették, hogy teljes és legerõsebb felállásukban nem láthattuk õket. Nagy kérdés, hogy az edzõi nyilatkozatokban is olvasható tanulmányi kötelezettségek mennyire befolyásolják a teljesítményt. A csapatnak azon magja, amely az ANB meccsein edzõdik, kellõ tapasztalatot ad az eredményes szerepléshez.

A program

Május 13., vasárnap
13:00 Közgáz SC és DSK – Szegedi RSC
17:30 TFSE – Debreceni Egyetem

Május 14., hétfõ
13:00 Debreceni Egyetem – Közgáz SC és DSK
17:00 Szegedi RSC – TFSE

Május 15., kedd
12:00 Debreceni Egyetem – Szegedi RSC
16:00 TFSE – Közgáz SC és DSK

Hirdetés