Hirdetés
Archivum

Vasárnap kezdõdik az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornája a TFSE csapatával:

:

Hirdetés

Vasárnap kezdetét veszi Coimbrában a 2018-as Európai Egyetemi Játékokon a nõi kosárlabda torna, ahol a TFSE csapatának szurkolhatunk.

A hét elején rendezett 3×3-as tornát követõen immár nagypályán folytatódnak a küzdelmek az Európai Egyetemi Játékokon, mely az intézményi csapatok legnagyobb európai egyetemi multisport eseménye. A nõi kosárlabda tornán 16 együttes alkotja a mezõnyt, közte a tavalyi miskolci Európa-bajnokság bronzérmese, az egyetemi bajnokcsapatunk a TFSE.

A TFSE 3×3-as együttese 5. helyet szerzett Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána és Varga Barbara összeállításban. Õk négyen természetesen az 5-5 elleni csapatban is helyet kaptak. Már a helyszínrõl Tahin Péter arról tájékoztatta lapunkat, hogy a társak július 20-án, pénteken repültek ki Coimbrába. Egy nagyon hosszú, sok várakozással tûzdelt utazáson van túl a küldöttség. Az éjszakai órákban sikerült a szállást elfoglalni.

A TFSE 11 fõs kerettel szerepel majd a tornán. A 3×3-as csapatban szereplõ négy játékos, Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána és Varga Barbara mellett Németh Alma, Arin Agich, Szeli Dorina, Herman Aliz, Fábián Sára, Czivinger Lilla és Shirian Fatime alkotja a keretet. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szabályai lehetõvé teszik, hogy ugyanazon város más intézményébõl lehet nevezni játékost. A TFSE csapatában a Közgázból Shirian Fatime így lehet ott a játékokon. A szakmai stábot Magyar Bianka vezetõedzõ és Lukasz Trzaskoma erõnléti edzõ alkotja. A héten csatlakozik majd csapatvezetõként a küldöttséghez dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes.

A TFSE csapata szombaton kora délután edzett a helyszínen, majd magyar idõ szerint 17 óra 30 perctõl került sor a technikai értekezletre. Ezen elkészítették a torna sorsolását is. A 16 gárdát négy darab négycsapatos csoportba osztották be. A TFSE a „D” jelû négyesbe került, ahol Romániából a Pitesti Egyetem, Ausztriából a Bécsi Egyetem és Portugáliából a Portói Egyetem csapatai lesznek az ellenfelek. A csoportok elsõ két helyezettjei mérkõznek a folytatásban 1-8. helyért, míg a 3. és a 4. helyen záró gárdák az alsó ágon, a 9-16. helyért szerepelnek.

„Mivel nem voltunk kiemeltek, így tudtuk, hogy egy papíron erõsebb csapat biztosan lesz a csoportunkban. Õk a román együttes. Mindent megteszünk azért, hogy a lehetõ legjobb eredményt érjük el a csoportban és bejussunk a legjobb nyolc közé.” – fogalmazott Magyar Bianka vezetõedzõ a sorsolást követõen.

A TFSE magyar idõ szerint vasárnap 16 óra 45 perctõl rögtön a legerõsebb ellenfél, a Pitesti Egyetem ellen kezd. Érdekesség, hogy a 3×3-as torna negyeddöntõjében õk gyõzték le a mieinket. A folytatásban hétfõn 12 óra 15 perctõl a Bécsi Egyetem lesz az ellenfél, majd kedden szintén 12 óra 15 perctõl a Portói Egyetem csapata ellen zárul a csoportkör.

Hirdetés