Hirdetés
Archivum

Vasárnap kezdõdnek az osztrák elõdöntõk:

:

Hirdetés

Vasárnap elrajtolnak az osztrák élvonalban az elõdöntõk. A BK Duchess Klosterneuburg Horváth Lillával a soraiban pályahátrányból a Basket Flames gárdájával mérkõzik.

Ausztriában az egyik fél második sikeréig tartó elõdöntõk a klasszikus menetrend szerint zajlanak. Az elsõ és szükség esetén a sorsdöntõ harmadik találkozót rendezi a magasabban jegyzett gárda. A párharcok vasárnap kezdõdnek. Szerdán jönnek a második összecsapások és jövõ hétvégén bonyolítanák le a harmadik találkozókat.

Az egyik párharc egyértelmûnek tûnik. Az alapszakaszgyõztes UBI Graz toronymagas favorit a Vienna D.C. Timberwolves ellen. A két csapat mindegyik idei összecsapását a Graz nyerte. Négyszer az alapszakaszban és egyszer az Osztrák Kupa elõdöntõjében múlták felül riválisukat. Ráadásul mindegyik összecsapás nagy különbséget is hozott, így meglepetés lenne akár egy szorosabb, kiélezettebb csata.

A másik ágon viszont bármi lehet. A Basket Flames és a BK Duchess Klosterneuburg idei versenyfutását nézve 3-2-re vezetnek a bécsiek. Horváth Lilláék azonban az Osztrák Kupa elõdöntõjében is megtréfálták riválisukat. A két csapat kerete az évad folyamán többször változott. Messzemenõ következtetést így nem lehet levonni az eddigi eredményekbõl. Legközelebb a két héttel ezelõtt rendezett bajnokin álltak mostani felállásukhoz a felek. Akkor a Flames nyert 62-60-ra. Magas hõfokú, feszült derbikre készülhetünk.

Az elõdöntõk párosításai:

UBI Graz (1.) – Vienna D.C. Timberwolves (4.)

Basket Flames (2.) – BK Raiffeisen Duchess (3.)

Hirdetés