Hirdetés
Archivum

Vasárnap következik az orosz csúcsrangadó:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idõ szerint 15 órától kerül megrendezésre a legnagyobb orosz rangadó a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva között. Bármennyire is meggyengült a Szpartak Moszkva, Oroszországban még mindig ez a legnagyobb presztízsû párharc. Nagy favorit a címvédõ, de a megfiatalodott Szpartak már nem egyszer bizonyított idén.

Egyik csapat sem hibátlan az Orosz bajnokságban. Ez a Szpartak esetében nem meglepetés. A két Dinamo-tól szenvedtek vereséget, a Dinamo Moszkvától és a Dinamo Kursztól. Míg a Jekatyerinburg szintén Kurszkban kapott ki. Ekkor a kurszkiak nemes egyszerûséggel szétdobták Olaf Lange tanítványait. A világ legjobbjaival felálló uráli gárda ezzel az egy taktikával sebezhetõ. Fölényük ettõl függetlenül minden poszton megkérdõjelezhetetlen nemcsak az orosz, hanem az egész európai mezõnyben.

A Jekatyerinburgnál idén Candace Parker és Sandrine Gruda mutatja a legjobb formát. Az Orosz bajnokság eddigi meccsein Parker 20.6, Gruda 17 pontot átlagol. Emellett az amerikai center 11 lepattanót is leszed átlagban meccsenként. Ami azért is döbbenetes mutató, mert az orosz mezõny magas posztokon még a középcsapatokat szemlélve sem gyenge. A Szpartaknál hárman vállalták fel a húzóember szerepét az átalakított keretben. Sonja Petrovic, Evgenia Belyakova és Natalia Vieru mérkõzésenként átlagban 41.1 pontot jegyeznek.

A Szpartak Moszkva híveinek Ashja Jones teljesítménye miatt lehetett hiányérzete. Jones az egyetlen tengerentúli légiósa volt a keretnek, de a sérüléséig sem tudta megközelíteni azt a formáját, amivel 2012-ben az Euroliga nyolcas döntõjének MVP-je volt és bekerült a londoni olimpiai keretbe. Az amerikai játékos a Salamanca ellen szenvedett súlyos Achilles sérülést és ebben a szezonban már nem léphet pályára. Legkorábban a nyár végén játszhat.

Az idei Szpartak Moszkva a meggyengülése ellenére nagyon jól lepattanózik. Ebben a mutatóban az Euroligában a másodikak és a védekezésük is rendben van. Szintén az Euroliga statisztikákhoz visszanyúlva, a negyedik legkevesebb pontot kapták a teljes mezõny tekintetében. Akkor lehet szoros a csúcsrangadó, ha a Szpartak is felvállalja a dobópárbajt és emellett a palánkok alatt végig lesz tartásuk. A Jekatyerinburg a kurszki veresége alkalmával ugyanis a lepattanóért folytatott csatát elveszítette.

Hirdetés