Hirdetés
Európa

Vasárnap Kurszk – Jekatyerinburg rangadó Oroszországban:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 14 óra 30 perctől rendezik a Dinamo Kurszk és az UMMC Jekatyerinburg orosz bajnoki csúcsrangadóját.

Szokatlan fejezetéhez érkezik a Jekatyerinburg és Kurszk rivalizálása. Hosszú évek óta nem volt arra példa, hogy mindkét csapat vereség után lépjen pályára a bajnoki csúcsrangadón. Most ez lesz a helyzet, hiszen a Kurszk Gironában, a Jekatyerinburg Rigában maradt alul a legutóbbi Euroliga fordulóban. Nagyjából ennyi, amivel párhuzamba állítható a két csapat ősze. Amíg a Jekatyerinburg vélhetően egyszerűen egy nem megfelelő koncentrációval lejátszott végjátékon van túl, addig a Kurszk terveit a sérülések teljesen felülírták.

A Jekatyerinburg szerdán elszenvedte menetrendszerinti őszi vereségét. Nehéz ilyen kaliberű csapatoknál maximumom pörgetni a koncentrációt hétről hétre. A rigai egy kellemetlen, hangos kicsi csarnok, ahol könnyebb kizökkenni. Amíg Prágában a negyedik negyedben 52-51 után egy 9-1-es futással be tudta vinni a döntő ütést az EL-címvédő, addig Rigában a harmadik szakasz végén a 7-0-s széria nem volt elegendő. Az extázisban játszó lett bajnok visszajött és onnantól teljesen nyílt lett a meccs. Kell is egy ilyen ébresztő orosz oldalon. Ezzel szemben a Kurszk a korábbiaknál szűkebb kerettel számolt őszre, de a kockázatvállalásuk nem jött be. A sok sérült és egyéb okok miatt hiányzók komoly lépéshátrányba hozták őket. Nincs veszve semmi, nem véletlen, hogy új igazolásokkal (Jessica Breland, Glory Johson) megkezdték a keret feltöltését.

Nehéz meghatározni, hogy mi dönthet egy ilyen rangadón. Az egyik oldalon ott van a brutálisan erős magas sor Griner-rel, Vadeevával, Meesseman-nal, Jones-szal, addig a másikon Xargay, Prince, Baric extra védekezése és  Bonner villanásai jelentik a különbséget. Az eddig látott teljesítmény ebben a szezonban egyértelműen a Jekatyeringburg mellett szól. Sőt, a rigai botlás után vélhetően hatványozottan motiváltak lesznek. Nyilván ezen a téren kurszki oldalon sem lehet probléma. Az összehasonlító statisztikát nézve meglepő módon mindössze minimális fölényben van a Jekatyerinburg. A szerzett pontok (90,9 – 88,7), a lepattanók (46,3 – 42,4) és a gólpasszok terén is (23,6 – 19,7) sem döntő különbséggel vezet a címvédő. A szerzett labdákból pedig Roberto Iniguez tanítványai érnek el többet (11,0 – 8,0) meccsenként. Óriási a rivalizálás a két csapat között. Akkor a presztízse a derbinek, hogy minden nehézség ellenére egy mérkőzésen bármi lehet.

Hirdetés