Hirdetés
Archivum

Vasárnap Lettország következik az U20-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Vasárnap a második játéknapjához érkezik a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott 18 órától Lettország ellen lép pályára.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Kiválóan indult válogatottunk számára a hazai rendezésû U20-as kontinenstorna. Horvátországot végig vezetve 86-51-re gyõzték le a magyar lányok. Remek teljesítményt nyújtott a magyar csapat, a közel 50%-os mezõnymutató és a megnyert lepattanócsata mellett a 26 gólpasszt és a 17 szerzett labdát kell kiemelni. Védekezésben és támadásban is igazi csapatként dolgozott válogatottunk, melyben négyen 12 egység felett értek el. Örömteli, hogy mindenki kapott lehetõséget és az is kiemelést érdemel, hogy olyan területen is jött extra, ahol a felkészülési meccseken nem. A hat tripla tartozik ide, melyeket ráadásul kevés – mindössze 12 – kísérletbõl értek el a lányok.

A folytatásban egy nehezebb rivális érkezik. Elõzetesen Lettországot tartottuk annak a csapatnak, akikkel reálisan a magyar válogatott versenyt futhat a csoport elsõ helyéért. Ez az elsõ nap után sem változott. Igaz, a lengyelek lényegesen nagyobb ellenállást fejtettek ki, mint amire számítani lehetett. A lettek mindössze 70-62-es gyõzelmet arattak. Az utolsó hat percbe fordulva még 57-54 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen azonban elfáradt a lengyel csapat és ezt remekül használták ki a lettek. Digna Strautmane bizonyult a legjobbjuknak, aki 12 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. Strautmane mellett magas posztokon ismét stabil teljesítményt nyújtott Aleksa Gulbe. Õk ketten a lett nõi kosárlabda jövõjének oszlopai. Extra meccset hozott mellettük a külsõ sorukból Dinija Pavelsone, aki 14 egységig jutott. A tavalyi U19-es Világbajnokságon is remeklõ játékosra nagy szüksége van a válogatottjuknak a versenyképes teljesítményhez.

Érdekes mérkõzés elé néz a magyar csapat. Egy olyan rivális következik, aki ellen reális és értékes visszajelzés érkezhet arról, hogy hol is tart válogatottunk a soproni mezõnyben. Nagy szerepet kaphat Strautmane és Gulbe védése. Amikor õket az ellenfelek hatástalanítják, akkor az elmúlt évek világversenyein akadtak gondjai a letteknek. Abban az esetben, ha a horvátok ellen látott stabil védekezés támadásban ismét hatékony összjátékokkal párosul, akkor esélyesként várja a rangadót a magyar csapat.

Hirdetés