Hirdetés
Archivum

Vasárnap lezárul a csoportkör a 2019-es Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul a csoportkör a 2019-es szerb-lett közös rendezésû Európa-bajnokságon. A már biztos csoportgyõztesként negyeddöntõs magyar válogatott 16 órától Törökországgal mérkõzik. Részletes beharangozónk ITT olvasható. Most nézzük a játéknap rövid felvezetést.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Az A-csoportban Spanyolország két gyõzelemmel áll az élen. A címvédõ matematikailag még nem csoportgyõztes, de ezt a társ-házigazda legyõzésével biztosíthatja. Erre kiválóak is az esélyei. A másik két továbbjutó helyért viszont óriási csata várható. Ha a lettek vagy a britek nyernek, akkor Ukrajna kiesik. Amennyiben azonban Ukrajna legyõzné a briteket, hármas körbeverés és nagy számolgatás is lehetne. Ebben pedig kellemetlen meglepetés érhetné akár a társházigazdát is.

A B-csoportot Franciaország szintén veretlenül vezeti, de még nem biztos az elsõsége. A svédek legyõzésével tehetik azzá. Svéd siker esetén viszont Amanda Zahuiéknak is van esélyük a közvetlen negyeddöntõt érõ pozícióra. Montenegró bántóan keveset mutatott eddig, de a csehek ellen egy bravúrral és nagy arányú gyõzelemmel, szerencsés hármas körbeverés esetén még tovább is juthatnának. Ugyanakkor Stefan Svitek együttese egy sikerrel a második vagy a harmadik helyet minden további számolgatás nélkül elérné.

A C-csoportban a magyar-török meccs eredménye semmit nem befolyásol. Olaszország és Szlovénia egymás között döntheti el a második és a harmadik pozíció sorsát.

A D-csoportban Szerbia és Belgium a harmadik pozíciónál hátrébb nem végezhet. Tehát már biztos, hogy folytathatják. A pozíció azonban nagyon nem mindegy. Amennyiben Szerbia legyõzni Belgiumot úgy biztosan csoportgyõztes, amennyiben a belgák nyernek, már több forgatókönyv lehetséges. Ha a fehéroroszok legyõzik az oroszokat, akkor az elsõ három helyen hármas körbeverés lesz és ebben az esetben a szerbek biztosan nem lehetnek elsõk. Ha a belgák legyõzik a szerbeket és Oroszország veri a a fehéroroszokat, akkor pedig belga elsõ hely, szerb második és orosz harmadik pozíció lesz.


Menetrend

A-csoport
12:00 Ukrajna – Nagy-Britannia
17:30 Lettország – Spanyolország

B-csoport
14:30 Csehország – Montenegró
20:00 Svédország – Franciaország

C-csoport
16:00 Magyarország – Törökország
18:30 Olaszország – Szlovénia

D-csoport
17:45 Fehéroroszország – Oroszország
20:30 Belgium – Szerbia
 

Hirdetés