Hirdetés
Magyarország

Vasárnap lezárul az alapszakasz az Amatőr bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap 12 mérkőzést rendeznek az Amatőr bajnokságban. Az alapszakasz utolsó játéknapja jön, kialakul a rájátszás mezőnye. A hat helyből még kettő kiadó.

A Piros-csoportban a MAFC már matematikailag is csoportelső és ezzel biztosította helyét a rájátszásban. A második továbbjutó pozíció azonban még nyitott. Két meccset kell figyelni vasárnap, az NKA Universitas PEAC II. – BEAC Újbuda és a PINKK-PVSK U23 – Bajai NKK találkozókat. Amennyiben a BEAC legyőzi a PEAC-ot, nem kell számolgatni, a BEAC lesz a második és megy a rájátszásba. A PEAC sikere esetén jön képbe a PINKK-PVSK U23 – Baja találkozó. Ha nyer a PEAC és a PINKK-PVSK is, akkor 11/5-ös mutatóval három gárda (BEAC, PEAC, PINKK-PVSK) rendelkezik majd. Hármas körbeverés alakul ki és ebből a PINKK jönne ki győztesen. Amennyiben viszont a Baja nyer a PINKK ellen és a PEAC 30 pont felett veri a BEAC-ot, úgy a PEAC szerzi meg a második helyet.

A Fehér-csoportban már eldőltek a lényeges kérdések. A Csata DSE és a Sportdarázs-SMAFC jutott a rájátszásba. A fővárosi gárda lesz az első, a soproniak a másodikak. Zárásul a Csata DSE a Dávid Kornél KA együttesével, a Sportdarázs-SMAFC pedig az UNI-Győr SZESE gárdájával vív rangadót.

A Zöld-csoportban már tudjuk, hogy az MTK-TFSE végez az élen. A második hely azonban még itt is kiadó. A Nyíregyházi Kosársuli sorsa a saját kezében van. Amennyiben legyőzik a DEAC gárdáját, úgy minden további számolgatás nélkül másodikak. Ha vereséget szenvednek a szomszédvári rangadón és a DVTK U23 legyőzi a listavezető MTK-TFSE-t, akkor a DVTK lesz ott a play-off küzdelmeiben. Ha mindketten vereséget szenvedtek, akkor ebben a csoportban is összejöhetne hármas körbeverés. A Nyíregyházi Kosársuli, a DVTK U23 és az Ajka állna 11/5-ös mutatóval. Egy ilyen körből a Nyíregyháza kerülne ki továbbjutóként.

MENETREND

Női Amatőr NB I. Piros-csoport

14:00 NKA Universitas PEAC II. – BEAC Újbuda
14:00 BKG PRIMA Szigetszentmiklós II. – Kiss Lenke KA
15:00 MAFC – Szegedi Kosárlabda Egylet
17:00 PINKK-PVSK U23 – Bajai Női Kosárlabda Klub

Tabella, eredmények, statisztikák ITT

Női Amatőr NB I. Fehér-csoport

12:00 ELTE Fortis – ZTE NKK
15:00 Százhalombattai KSE – Törekvés SE
18:00 SZPA-HSE – Radobasket Törökbálint
18:00 Csata DSE – Dávid Kornél KA
18:00 Sportdarázs-SMAFC – UNI Győr SZESE

Tabella, eredmények, statisztikák ITT

Női Amatőr NB I. Zöld-csoport

18:00 DVTK U23 – MTK-TFSE
18:00 Zsíros Akadémia Kőbánya – Vasas Akadémia II.
18:00 Nyíregyházi Kosársuli – DEAC

Tabella, eredmények, statisztikák ITT

ÉLŐ STATISZTIKÁK ITT

Hirdetés