Hirdetés
Nagyvilág

Vasárnap lezárulnak az olimpiai selejtezők:

:

Hirdetés

Vasárnap nyolc mérkőzéssel lezárulnak az olimpiai selejtező-tornák. Nézzük, hogy mi várható a záró napon.

A belgrádi A-csoportban Szerbia – Mozambik és Nigéria – USA találkozók lesznek. A szerbek helyzetéről korábban már írtunk: ha bármilyen különbséggel legyőzik Mozambikot, akkor minden további számolgatás nélkül készülhetnek a tokiói szereplésre. Vereség esetén is lenne esély, ha 19 pontnál vagy annál kisebb különbséggel maradnak alul és USA legyőzi Nigériát. Mozambiknak csak egy bravúrgyőzelemmel lenne esélye. Ha 20 pontnál kisebb különbséggel nyernének, akkor a kvalifikációjukhoz az is kellene, hogy Nigéria legyőzze az Egyesült Államokat. A Nigéria – USA találkozóknak a két csapat szempontjából nincs tétje, már mind a ketten olimpiai résztvevők.

Fotó: KSS.rs

A belgrádi B-csoportban Dél-Korea – Kína és Nagy-Britannia – Spanyolország csaták jönnek. Meglepetésre az Európa-bajnoki címvédőnek még nincs kvótája. Ha verik a briteket, akkor minden számolgatás nélkül kijutnak Tokióba. Ha kikapnak, akkor is lenne esélyük. Igaz, ahhoz egy kínai győzelemre is szükség lenne. Az első két meccsét elveszítő Nagy-Britannia csak egy győzelemmel szerezhet részvételi jogot. Kína már szombaton megszerezte az olimpiai kvótát. Dél-Koreának ellenben óriási lesz a tét. Ha nyernek, biztosan kijutnak Tokióba. Ha kikapnak, akkor arra lesz szükségük, hogy a spanyolok verjék a briteket.

A belgiumi Oostende városában zajló tornán Svédország – Belgium és Kanada – Japán összecsapások lesznek. Kanada és Japán már biztos olimpiai résztvevőként mérkőzik. A két európai alakulat ütközete azonban élet-halál meccs. Ha Belgium nyer, akkor biztosan kijut az olimpiára. A belgáknak egy 14 pontos vagy annál kisebb vereség is beleférhet, ha Kanada legyőzi Japánt. Svédországnak csak egy győzelemmel lenne esélye. Ha Japán legyőzi Kanadát, akkor bármilyen különbséggel továbbjutó lenne a svéd csapat. Kanadai győzelem esetén viszont 15 ponttal vagy annál többel kellene nyerniük.

A franciaországi Bourges-ban Brazília – Ausztrália és Franciaország – Puerto Rico meccsek lesznek. A házigazda francia válogatott szombaton kvótát szerzett. Ausztrália egy győzelemmel szintén követhetné a gallokat. Számukra egy 50 pontnál kisebb vereség is beleférne, ha a franciák a papírforma szerint vernék Puerto Rico-t. Brazília pedig abban az esetben jutna ki, ha legyőzné Ausztráliát. Ha Puerto Rico meglepné a francia válogatottat, akkor minden számolgatás nélkül kijutna az olimpiára. Ugyanez igaz akkor, ha kikapnak a franciáktól, de az ausztrálok verik a brazilok. Ha legalább 51 pontos brazil győzelem születne azon a meccsen, az is jó lenne Puerto Ricónak.

Menetrend

Belgrád – B-csoport
12:00 Dél-Korea – Kína
14:30 Nagy-Britannia – Spanyolország

Bourges
14:00 Brazília – Ausztrália
16:30 Franciaország – Puerto Rico

Oostende
15:00 Svédország – Belgium
18:05 Kanada – Japán

Belgrád – A-csoport
17:00 Szerbia – Mozambik
20:00 Nigéria – USA

Hirdetés