Hirdetés
Magyarország

Vasárnap PEAC – DVTK mérkőzés:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Ezen 18 órától a PEAC-Pécs vendége az Aluinvent DVTK lesz.

A PEAC és a DVTK idén már a harmadik tétmérkőzését vívja. Az első kettő az Európa Kupában zajlott, két magabiztos DVTK-sikerrel. Előbb 75-47-re, majd 77-60-ra nyert Cziczás László együttese. Ezek azonban még a válogatott szünet előtt zajlottak. A novemberi megszakítás után a DVTK kivívta az Európa Kupa csoportjából a továbbjutást, de eközben hazai porondon a soproni vereség miatt lépéshátrányba került.

A PEAC-nak november végén már nem volt reális esélye az EK továbbjutásra, de hazai porondon a Cegléd és a PINKK legyőzése mellett a Sopron elleni bravúr is gyarapította a győzelmek számát. Ezzel a három sikerrel a PEAC a Magyar Kupa részvétel kapujába ért. A PEAC-nál a klub honlapja arról adott hírt, hogy Bintou Marizy szerződése lejártával múlt vasárnap hazautazott, Maegan Conwright pedig egyelőre még nincs bevethető állapotban.

A vasárnapi találkozón nagy kérdés lesz, hogy melyik fél milyen formát mutat. Ha a PEAC tudja tartani az elmúlt hetek pozitív hullámát, akkor a csapat esetében valódi eredményességi fordulatról beszélhetünk. A DVTK a Sopron elleni vereség után a PINKK ellen már tudott javítani. Igaz, elsősorban a negyedik negyed játéka lehet előremutató. Az Olympiacos elleni párharc előtt kulcsfontosságú lenne a DVTK számára, hogy ritmust tudjon szerezni, mert ott keménységben, sebességben nagyon komoly szint következik.

A két csapat novemberi pécsi meccsén a DVTK szedte jobban a lepattanókat és volt 15 pontja második esélyből. Ehhez jött a hazaiak 20 eladott labdája, melyek után 24 pontot szerzett a DVTK. A harmadik negyed 11-4-es futásával tudta behozni a meccsbe a döntő különbség a miskolci csapat. A győztes gárdában Shatori Walker-Kimbrough 21, Cyesha Goree 17 pontot ért el. A pécsieknél az előbb kiemelt Bintou Marizy mellett Cierra Bravard szerzett 13-13 pontot. A PEAC versenyképességét azóta feljavult lepattanózás és hatékonyabb távoli helyzetkihasználás hozta.

A mérkőzés élő statisztikai formában az MKOSZ hivatalos honlapján követhető, az élőképes közvetítés pedig a MindiGo szolgáltatásán látható.

Fotó: FIBA.Basketball – PEAC Pécs

Hirdetés