Hirdetés
Magyarország

Vasárnap PEAC – Vasas mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap az utolsó bajnoki mérkőzést rendezik a válogatott szünet előtt. 16 óra 30 perctől a PEAC-Pécs fogadja a Vasas Akadémia együttesét.

Az a két együttes zárja a januári bajnoki találkozók sorát, amelyik a hazai porondon ebben a hónapban a legtöbbet szerepelt. A járványhelyzet miatt az őszi halasztások után ebben az időszakban igyekezett ledolgozni a versenynaptárban mutatkozó lemaradását a PEAC és a Vasas. A tét óriási, hiszen közvetlen riválisok találkoznak. A PEAC 7 győzelemmel és 9 vereséggel rendelkezik, a Vasas pedig 7 győzelemmel és 8 vereséggel. Ezt a két alakulatot követi a Cegléd, szintén 7 győzelemmel, de 10 vereséggel.

Ha februárban váratlan formahanyatlás nem történik az első hat helyen álló együtteseknél és nem esik vissza onnan senki, akkor várhatóan a rájátszás két kiadó helyéért a fentebb említett három gárda futhat versenyt. Ahogy szoktuk mondani, ilyenkor az egymás elleni találkozók duplán számítanak. Sőt még az is előfordulhat, hogy március 10-én az utolsó fordulóban ki-ki meccset vív ez a két csapat.

A PEAC és a Vasas januárban öt-öt mérkőzést játszott eddig. Ezek közül a pécsiek négy alkalommal maradtak alul. Közvetlenül az élbolyban szereplőktől elszenvedett vereségek voltak ezek. Kétszer a Soprontól, egyszer-egyszer a Győrtől és a DVTK-tól. A Vasas mérlege három győzelem és két vereség. Kétszer a ZTE-t és egyszer a Csatát múlták felül, de alulmaradtak a Csata elleni visszavágón és a Győrrel szemben.

Mindkét gárda a ZTE-vel mérkőzött utoljára. A pécsiek múlt vasárnap fogadták a zalaegerszegieket és győzték le 110-47-re. A Sopron elleni fellépések után érezhetően felszabadultan kosárlabdázott Csirke Ferenc csapata, élvezte, hogy a saját maga által diktált lendülettel és eredményesen játszhatott. Csapatszinten 66%-os mezőnymutatóval zártak. A Vasas szerdán látogatott Zalaegerszegre. Érezhetően sokat kivett Milos Pavlovic tanítványaiból ez a januári sorozat. Múlt héten a Csata, majd legutóbb a ZTE ellen is akadtak ritmusvesztései.

Nagy kérdés, hogy hatodik januári mérkőzésére melyik oldal tud élesebben kifutni és miként reagál a tétre, az úgymond rangadó szituációra. A Vasas kifejezetten erős vendégként. Az első öt helyezett mögött egyedül Papp Diáék idegenbeli mérlege pozitív 4 győzelemmel és 3 vereséggel. A PEAC pedig hazai pályán domináns 6 győzelemmel és mindössze 3 vereséggel. A nemzetközi sorozatok által dominált játékhét lezárásaként egy érdekesnek ígérkező bajnokit kapunk.

A klubok felvezető videói ITT láthatóak.

Hirdetés