Hirdetés
Magyarország

Vasárnap PINKK – Cegléd mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzést rendeznek az élvonal 21. fordulójában. Ezen 15 órától a PINKK Pécsi 424 fogadja a VBW CEKK Ceglédet.

A házigazda PINKK a második mérkőzését vívja a Magyar Kupa által megkövetelt szünet óta. Csütörtökön Szekszárdon szerepeltek Vanja Miljkovic tanítványai és kiválóan tartották magukat. A 46-46-os félidő után 85-71-es vereséget szenvedtek. A Cegléd nehéz helyzetben van, a Magyar Kupa negyeddöntőjében egylabdás végjátékot veszített a PEAC-Péccsel szemben. Előtte pedig a bajnokságban a Vasastól és a DVTK-tól is kikapott. Ezen két vereség miatt jelentősen csökkentek Kostas Keramidas tanítványainak az esélyei a rájátszásba kerülésre. Vasárnap győzelmi kényszerben lépnek pályára a ceglédiek, hogy megőrizzék esélyüket az utolsó fordulóra.

A PINKK a közelgő alsóházi rájátszás előtt felfelé ívelő formát mutat. Az utolsó négy mérkőzéséből három alkalommal is 70 pont felett ért el. A Vasastól egylabdás végjátékban kapott ki, a TFSE-t hasonló körülmények között verte. A szekszárdi helytállást pedig már kiemeltük. A PINKK a támadójátéka mellett a gólpasszok számában, arányában is jelentősen előrébb tudott lépni. Vanja Miljkovic kiemelte a csütörtöki mérkőzés után, hogy egyre egységesebb a csapata. A CEKK számára a Magyar Kupa miatt elsősorban az adhat hiányérzetet, hogy ott korlátozások nélkül teljes összeállításában és szerkezetében szerepelhetett. Abban, amiben a nemzetközi porondon jól teljesített. Továbbra is az lehet a meghatározó, hogy Katerina Sotiriou, Tinara Moore és Mariona Ortiz mellé ki tud fellépni.

A két csapat december 1-én mérkőzött Monoron és akkor 68-59-re nyert a Cegléd, melyben Sotiriou 22, Ortiz 16 egységig jutott azon az estén. A PINKK az utolsó mérkőzését vívja az alapszakaszban. A Cegléd szerdán a BEAC gárdájával mérkőzik, majd utána jön az Európa Kupa rájátszás buborékja. A Cegléd ágának Sepsiszentgyörgy ad otthont, ahol a francia Carolo Basket lesz a rivális.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

 

Hirdetés