Hirdetés
Archivum

Vasárnap rajtol az U16-os Amerika-bajnokság:

:

Hirdetés

Megkezdõdnek az 5-5 kosárlabdában is a nyári korosztályos seregszemlék. Elõször a FIBA U16-os Amerika-bajnoksága rajtol Chilében.

Az U16-os korosztály abból a szempontból speciális, hogy itt láthatjuk a nemzetközi versenyrendszerbe elõször belépõ fiatalokat. Az amerikai térségben USA, Kanada, illetve a két déli óriási: Brazília és Argentína határozza meg ezen korcsoport küzdelmeit. 2015-ben Kanada a döntõben le is gyõzte USA-t. Az idei kiírás kvalifikációs torna a jövõ kolozsvári U17-es Világbajnokságra.

A legnagyobb favorit természetesen USA. Náluk az U16-os csapatok kiválasztása nagyon érdekes rendszerben zajlik. A korosztályos tornák elõtt nagyjából 150 fiatalt hívnak Coloradóba az ország minden tájáról. Rájuk háromkörös kiválasztási folyamat vár és ennek végén alakul ki a 12 fõs utazó keret.

A 2019-es tornát június 16. és 22. között rendezik nyolc csapat részvételével Chilében, Aysen városában. A csoportokból minden csapat az egyenes kieséses rendszerben folytatja. A negyeddöntõk során a csoportokban elfoglalt pozíció alapján keresztbe játszanak az együttesek.

A csoportok beosztása

A-csoport: Brazília, Ecuador, Kanada, Puerto Rico
B-csoport: Mexico, El Salvador, USA, Chile

Hirdetés