Hirdetés
Magyarország

Vasárnap Sopron – Győr megyei presztízscsata:

:

Hirdetés

Vasárnapra egy mérkőzés maradt a 16. fordulóból. Megyei rangadón a Sopron Basket fogadja az UNI-Győr – MÉLY-ÚT gárdáját.

55. alkalommal méri össze az erejét a Sopron és a Győr női kosárlabdában. Volt idő amikor közelebb, volt idő, amikor a mostani helyzethez hasonlóan kicsit távolabb állt egymástól a tabellán a két gárda. Egy azonban biztos, hogy a két város rivalizálása minden fronton nagy presztízsértékkel bír.

A Sopron értékes győzelemből jön, amikor az Euroligában 66-56-ra verte a Gironát. Minden célját elérte Gáspár Dávid együttese és még azt is elbírta a csapat, hogy 28 pontos előny után az utolsó 6-7 percre visszaesett a játék ritmusa. Jól védekezett a Sopron, 20 eladott labdája volt a vendégeknek és mindössze 18 mezőnykosarat értékesítettek. Még a szezon elején esett nagyon sok szó arról, ha 20 értékesített mezőnykosár alatt tudja tartani a Sopron a riválisát és a támadójátékban a kulcsemberek hozzák az átlagaikat, akkor jó esélyek mutatkoznak bárkit legyőzni.

A Győr számára a már sokat emlegetett ZTE meccs óta két nagy különbségű vereség a mérleg. Miskolcon 89-64-re, Pécsett 86-68-ra maradt alul Merim Mehmedovic gárdája. Olyan szempontból balszerencsésen jött ki a Győrnek, hogy a februári eleji kisebb szünetig egymást követő három nehéz idegenbeli meccse van. Ami új edzővel, új légióssal még egy jobb formában lévő gárdának is nehéz versenyhelyzet lenne. A győri oldalon elsősorban a védekezést bírálta Merim Mehmedovic. A DVTK és a PEAC is 50%-os mezőnymutató fölé jutott, ami ezen a szinten nehezen ellensúlyozható.

A két csapat októberi találkozója még egy kiemelt rangadó volt. Televíziós közvetítéssel és egy kifejezetten kiélezett első félidővel. Ott a harmadik negyedben váltott védekezést és vitte be a döntő futást a Sopron. Jelenleg a címvédő komoly lépéselőnyben van a tabella élén, míg a Győrnek – különösen a ZTE elleni meccs kapcsán a kiállásért járó egy pont elvesztése miatt – nehéz a helyzete. Bravúrokkal tudna érdemben javítani a pozícióján. A Sopronra eközben a Lyon ellen szerdán nagyon fontos meccs vár az Euroligában, így az erre való felkészülés is előtérbe kerülhet.

Hirdetés