Hirdetés
Magyarország

Vasárnap Sopron – PEAC mérkőzéssel zárul a 20. forduló:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. Ezen a Sopron Basket fogadja a PEAC-Pécs együttesét.

A 20. forduló záró találkozójához úgy érkeznek a felek, hogy a Sopron Basket egy győzelemmel matematikailag is bebiztosítaná az alapszakasz első helyét. A PEAC pedig egy kulcsfontosságú ceglédi siker után van, így a hátralévő mérkőzéseken már csak az eredmények extrém alakulása esetén csúszhatna ki a rájátszás mezőnyéből. A két csapat december 1-én találkozott a baranyai megyeszékhelyen és akkor a szezon legnagyobb meglepetését okozva a PEAC 83-77-re legyőzte a bajnoki címvédőt. A fordulatos meccsen az első negyedben 12 ponttal is vezetett a Sopron, majd kiemelkedő dobóformát hozó harmadik szakasszal fordítottak a pécsiek.

A decemberi eredménytől függetlenül favoritként várja a mérkőzést a Sopron. A bajnoki címvédő számára az Euroliga záró fordulójára történő felkészülés, finomhangolás miatt is fontos ez az este. Bizonytalan a schio-i találkozó sorsa, de sportszakmai szempontból egészen addig, amíg más döntés nem születik, arra kell készülni, hogy lejátsszák a találkozót. Sok forgatókönyv lehetséges a csoportban, így óriási lenne szerdán a tét. A soproniak csütörtökön este a Dinamo Kurszktól szenvedtek 74-61-es vereséget. Jól tartotta magát a Sopron, sikerült kialakítani a helyzeteket a kurszki sztárok ellen, de a harmadik negyed rövidzárlata meghatározta a végeredményt. A 42%-os mezőnymutató és a 18 gólpassz jó mutatónak számítanak, ahogy az is, hogy 19 eladott labdába sikerült belekényszeríteni az oroszokat. Így bár a bravúr nem jött össze, de összességében a játék miatt nem lehet hiányérzet.

A PEAC teljes kerettel készülhet a találkozóra. Múlt héten Cegléden a pécsiek egy rövidzárlatot leszámítva kézben tartották az irányítást. Megoszlottak a terhek, heten 16 perc felett töltöttek a pályán és négyen kétszámjegyű pontot értek el. 18 szerzett labdával, 47%-os mezőnymutatóval nyerte meg a meccset a PEAC. A pécsiek számára könnyebbséget jelenthet, hogy különösebb teher nélkül lépnek pályára. Ugyanakkor nyilván azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy szerdán a 22. fordulóból előrehozott találkozón a DVTK otthonában szerepelnek.

Nyilatkozatok a Sopron – PEAC mérkőzés előtt

Fotó: kosarsport.hu

Hirdetés