Hirdetés
Magyarország

Vasárnap Szekszárd – DVTK rangadó:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzésre kerül sor az élvonalban, 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadja az Aluinvent DVTK-t. Az M4 Sport+ élő közvetítése mellett széles közönség is követheti a rangadót.

Bár a jegyzőkönyv szerint az 5. fordulóban járunk, eddig mindkét csapat három mérkőzést vívott. A Szekszárdnak a múlt szombati soproni fellépése került halasztásra, a DVTK-nak pedig a szerdai Győr elleni találkozója. A koronavírus ezen összecsapás kapcsán is közbeszólt. Földi Attila, az Aluinvent DVTK vezetőedzője nem lehet ott a csapatával. Lapunkban is beszámoltunk arról, hogy az Euroliga selejtező előtti kötelező teszteken vett részt a csapat, ahol minden játékos negatív lett, de a vezetőedző pozitív és emiatt karanténba vonult.

Az eddigi mérkőzéseket tekintve a Szekszárd három győzelmet szerzett. A PEAC-Pécset és a TFSE-MTK-t otthon, míg a Vasast idegenben múlták felül Zeljko Djokic tanítványai. Tekintve, hogy az első fordulóban a PEAC ellen ujjsérülést szenvedett Zala Friskovec és Erica McCall csak a hét elején érkezett meg, Szekszárdon a három győzelemmel maximálisan elégedettek lehetnek. McCall nagyon jó formában tért vissza azok után, hogy a Minnesota Lynx csapatával a WNBA floridai buborékjában elődöntőig menetelt. A TFSE-MTK ellen 18 perc alatt 14 pontot és 4 lepattanót jegyzett szerdán.

Szekszárdon eddig kiválóan megoszlottak a terhek. A mind a három találkozón pályára lépők közül Cyesha Goree 15.7 pontot és 7 lepattanót, Sara Krnjic 13.7 pontot és 8 lepattanót, Maja Skoric 9.7 pontot, 3.7 lepattanót és 2.3 gólpasszt, Studer Ágnes 9.7 pontot, 5 lepattanót és 7 gólpasszt, míg Szabó Fanni 7.3 pontot és 2.3 gólpasszt jegyez meccsenként. Ez a jelenlegi helyzetben óriási erőssége lehet a Szekszárdnak, különösen úgy, hogy Theodorán Alexandra, Bálint Réka, Zele Dorina is rengeteget segíthet. Két meccsen kapott lehetőséget Gereben Lívia, aki emellett az ANB Piros csoportjában gyűjti a perceket. Az U20-as pozícióból pedig Miklós Melinda átlagol 19.3 percet. Külön pikantériát ad a vasárnapi mérkőzésnek, hogy Goree, Skoric és Zele a DVTK-tól szerződött Szekszárdra.

A DVTK-nál új fejezet kezdődött, két légióssal és egy fiatal kerettel. A BEAC és a Cegléd legyőzése után a Csatától hazai pályán szenvedett vereséget a miskolci együttes. Akkor védekezésben és támadásban is kicsit több hiba csúszott a játékba, de ezzel egy ilyen fiatalítási folyamatban számolni kell. Éppen ezért is lesz nagy teszt az Euroliga selejtezője előtt a DVTK-nak, hogy egy abszolút nemzetközi szintű és mélységű keret ellen mennyire érvényesül a csapat játéka. 10 nappal a törökországi fellépés előtt ez egy rendkívül erős visszajelzés lehet, ami segítheti a felkészülést.

A DVTK esetében a három rutinos játékos, Chanel Mokango, Medgyessy Dóra és Kristine Vitola is 21-21-es teljesítmény-index átlaggal rendelkezik. Mokango 15 pontot és 9.7 lepattanót, Medgyessy 13.7 pontot, 4.3 lepattanót, 6.7 gólpasszt, míg Vitola 12 pontot, 9 lepattanót átlagol. Mellettük támadásban Pusztai Petra és Montai-Vukov Szonja lépett fel eddig 9 pontos átlaggal. Kiss Angelika, Kányási Veronika és Aho Nina szerepel még 20 perc környékén mérkőzésenként.

Három lejátszott tétmérkőzés után messzemenő következtetést nem lehet levonni az erőviszonyokra vonatkozóan. Egy azonban biztos, hogy ez a vasárnapi rangadó egy kis korai képet ad arról, hogy felfokozott téthelyzetben miként teljesítenek a csapatok.