Hirdetés
Archivum

Vasárnap TFSE – Ajka Hepp Kupa döntõ:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezik a 2019-es Hepp Kupa Final Four helyosztóit. 16 órától a bronzmérkõzésen a PEAC-Pécs-Pingvinek és a Tatabányai KC méri össze az erejét. A döntõben 18 óra 30 perctõl pedig Ajka – TFSE párharc lesz.

Az elõdöntõk az elõzetes erõviszonyoknak megfelelõen alakultak. A TFSE, mely egy hét alatt a harmadik trófeáját hódíthatja el vasárnap, Németh Alma és Kováts Gabriella 17-17 pontjával 86-66-ra verte a Tatabányát. Az Ajka pedig a 25 pontot és 8 lepattanót jegyzõ Pap Regina vezetésével múlta felül 77-61-re a PEAC-Pécs Pingvineket. Érdekes finálé elé nézünk vasárnap. Az Ajka az élvonalbeli rutinnal rendelkezõ játékosaival megszorongathatja a TFSE együttesét. Talán elõször kerül ugyanis olyan versenyhelyzetbe az ANB Piros Csoportjának és az Egyetemi Bajnokságnak az aranyérmese, amikor a kihívója egy-egy poszton hasonlóan tapasztalt és meccsrutinnal rendelkezõ játékosokat vonultat fel. Egy olyan szituációban, mint egy kupadöntõ, ez akár meghatározó is lehet.

A szombati elõdöntõkben azt láthattuk, hogy mindkét fél ügyesen gazdálkodott a rendelkezésre álló erõforrásaival. A TFSE azokat a kiemelkedõ erényeket mutatta, amik már két aranyérmet hoztak számára idén. Magabiztosan nyerte a lepattanócsatát. Kiemelkedõ a gólpasszok magas száma (26), ami az extra csapategységrõl, összeszokottságról árulkodik. A TFSE ismét 10 alatt tudta tartani az eladott labdái számát, amihez 10 szerzett labda jött. A 13 támadólepattanó pedig hozott pontokat második esélybõl. A duplákat 50% felett dobta a csapat. Az elmúlt egy hét terhelése az elsõ negyed védekezésén még õrzõdött, de utána hatékonyan, sok lábmunkával alig engedett üres dobóhelyzetet riválisának a döntõ favoritja. Az Ajka is hatékonyan felépítette a saját elõdöntõjét, mely a festékben egy domináns játékra épült. A TF-hez hasonlóan kiemelkedõ a gólpasszok száma, ugyanakkor az eladott labdák okoztak fejfájást az elsõ félidõben.

A triplákat az elõdöntõben egyik fél sem értékesítette magas százalékkal. Nagyon sok múlik azon, hogy távolról elõ tud-e lépni bármelyik oldal. A TF-nek a hét elején Debrecenben az egyetemi Final Four alkalmával ez sikerült a fináléra. Ugyanakkor az Ajkának is megvannak ehhez az értékei. Óriási kérdés lesz, hogy a festékben melyik gárda kerül fölénybe. Ugyanúgy, ahogy fõszerepet kaphat a regenerálódás is. A döntõt megelõzõen a bronzmeccs szintén érdekes összecsapást hozhat, hiszen nem beszélhetünk csalódott csapatok csatájáról. Az erõviszonyok alapján a PEAC-nak és a Tatabányának is óriási siker lenne az éremszerzés. Aki teheti és érdekli, érdemes kilátogatni az MTK Kosárlabda Csarnokba. Igazi kupahangulatra és két élesnek ígérkezõ helyosztóra számíthatunk.

Hirdetés