Hirdetés
Magyarország

Vasárnap TFSE-MTK – Aluinvent DVTK mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzésre kerül sor az élvonalban. 15 óra 45 perctől a TFSE-MTK és az Aluinvent DVTK csap össze az M4 Sport élő közvetítése mellett.

Az Aluinvent DVTK 11 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella 4. helyén áll, míg a TFSE-MTK 7 győzelemmel és 8 vereséggel a 7. pozíciót foglalja el. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a napokban mindkét klubtól – a TFSE-től Sterbenz Tamás, míg a DVTK-tól Völgyi Péter – szemlézhettük a szakmai vezető átfogó értékelését az eddigi teljesítményről. Ezzel a hétvégével szétválnak a csapatok útjai, a következő teljes fordulót ugyanis majd február második hétvégéjén rendezik. Addig az előttünk álló nemzetközi ablak ideje alatt, mely az Euroliga, az Európa Kupa buborékos csoportmeccseit és a válogatott Eb-selejtezőjét tartalmazza, a TFSE mindössze egyszer lép pályára, január 30-án a Vasas ellenfeleként. A DVTK pedig Törökországba utazik EK mérkőzéseket vívni.

A november vége óta tartó sűrű időszakban a TFSE 10, a DVTK 11 találkozót játszott. A fővárosi együttes 50%-os mérleggel, tehát 5 győzelemmel és 5 vereséggel hozta le ezeket a heteket, míg a DVTK 7 győzelemmel és 4 vereséggel. Földi Attila együttese a visszatérés óta mindössze a három előtte állótól, a Soprontól, a Győrtől és a Szekszárdtól kapott ki, az üldözőit verte. A megfiatalított csapatnak, amely két légióssal igyekszik felvenni a versenyt, ez egy jó eredmény. Ugyanúgy, ahogy a TFSE-nek is. A visszatérése után az első öt meccséből ugyan négyet elveszített Magyar Bianka csapata, de ezt követően szépen rendezték a sorokat, ami a PEAC, a Vasas, a BEAC és hazai környezetben – szintén a televízió nyilvánossága előtt – a Cegléd elleni sikert is elhozta.

Múlt héten a TFSE Monoron lépett pályára, ahol megvívta a Cegléd ellen a második alapszakasz mérkőzését. Ezen 93-89-re maradt alul. Gyakorlatilag a 27-18-as első negyedben összeszedett hátrányával küzdött végig a TFSE. Bár a negyedik szakaszban sikerült fordítani, de ez sokat kivett a TFSE-ből. Ezúttal az ismét kiemelkedő Bernáth Réka, illetve Alisia Jenkis és Chanise Jenkins mellé nem érkezett extra. A tavaszi feladatokra is készülve egyértelműen az lehet az egyik kulcs, hogy lépjenek fel többen a domináns játékosok mellé. A DVTK egy pécsi sikerrel hangolt. A PEAC ellen szintén kiemelkedően teljesített Keyona Hayes (24 pont, 14 lepattanó), de ezúttal már lényegesen jobban megoszlottak a terhek. Ráadásul a védekezés is kezd összeállni Miskolcon, egymás után három olyan találkozót játszottak, ahol 63-66 ponton tudták tartani riválisukat. Ahogy azt a korábban idézett vezetői értékelésben olvashattuk, elsősorban a meccseken belüli hullámvölgyek csökkentése lehet a cél.

A két gárda egy hónapja, december 9-én találkozott Miskolcon és akkor 87-79-re nyert a DVTK. Ott volt egy pillanat a második etap elején, amikor 12 ponttal is vezetett a DVTK. Ezt az előnyét nem tudta megtartani, a TFSE a félidőre 46-44-re felzárkózott. Ezt követően sokáig nem alakult ki nagy különbség, majd a hajrában 75-72 után lépett el ismét 10 egységgel a későbbi győztes. Keyona Hayes 30 pontot elérve lett a hazaiak legeredményesebbje. A TFSE-nél az öt triplát értékesítő Bernáth Réka zárt 25 ponttal. Nyerte a lepattanócsatát a TFSE, de a DVTK kevesebb eladott és több szerzett labdával zárt.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés