Hirdetés
Archivum

Vasárnap török szuperrangadó:

:

Hirdetés

Vasárnap délután kerül sor a legnagyobb török rangadóra, a két óriásklub a Fenerbahce és a Galatasaray között. A csapatok ellentétes elõjellel várják az összecsapást, de egy ilyen rangadón ez mit sem számít. Itt egy cél van, gyõzni mindenáron.

Az európai sportélet egyik legnagyobb rivalizálása, ami a Galatasaray és a Fenerbahce között zajlik minden szinten. Nemcsak labdarúgásban vagy kosárlabdában, hanem az élet minden területén egymásnak feszül a két klub, amely saját mobilszolgáltatóval és televíziós csatornákkal is rendelkezik. Nõi kosárlabdában különösen érdekes ez a párharc, mert mindkét együttesben a szakág krémje szerepel, ráadásul nem ördögtõl való, ha azt állítjuk: bármelyik csapat megnyerheti az Euroligát is.

Az elmúlt években mindkét együttes hatalmas egyéniségeket igazolt, de általános vélekedés volt, hogy a csapatépítés terén a Fenerbahce elõrébb jár. A Galatasaraynál nem egy alkalommal kényszerültek szezon közben korrigálni a kereten, ami az eredményesség rovására ment. Nem véletlen, hogy a 2005/2006-os szezon óta sorozatban hatszor lett bajnok a Fener. Egészen szerdáig úgy tûnt, hogy idén ez nagyon másként lesz. Nemcsak Diana Taurasi miatt, de a Galata Epiphanny Prince, Alba Torrens és Tina Charles személyében is olyan légiósokat igazolt, akik egyrészt tudták, hogy mire vállalkoztak, másrészt olyan csapatemberek, akikre lehet építeni.

Szerdán a Valencia ellen azonban kijöttek a Galatasaray gyengéi. A spanyolok a lepattanókért folytatott csatát 52-31 arányban nyerték, ami hatalmas fölényt mutat, de még így sem fejezi ki Natalia Hejkova együttesének félelmetes dominanciáját a palánkok alatt, ami még a televízió képernyõjén keresztül is átjött. Tina Charles tehát nem tudott érvényesülni és ez párosult azzal, hogy Diana Taurasinak rendkívül rossz napja volt, Alba Torrens pedig izomsérülés miatt nem játszhatott. Egyedül Prince szép megmozdulásai kevésnek bizonyultak, hatalmas pofon lett a vége.

A Fenerbahce ezzel szemben nyert szerdán az Euroliga-címvédõ Salamanca otthonában és egyedüli veretlen csapata lett a legrangosabb európai kupasorozatnak. George Dikeoulakos együttesének húzóemberei Angel McCoughtry és Penny Taylor, akik Spanyolországban is olyan megoldásokkal tûntek ki a mezõnybõl , amire még a házigazdának sem volt válasza. Egyelõre nagyon úgy néz ki, hogy nem kell két labdával játszania a Fenerbahcénak, mert bizony McCoughtry és Taylor megfér egymás mellett. A nagy rangadón Dikeoulakos mester is bízhat csapata palánk alatti fölényében. Matovic, Yilmaz vagy éppen Tamane megadhatja azt a stabilitást, mint ami a Valenciának volt Isztambulban.

A két csapat az Elnöki Kupa döntõjében október közepén már találkozott, akkor magabiztosan nyert a Galatasaray. Ankarában azonban mindegyik csapat messze volt a legjobbjától, mivel csak azon a héten csatlakoztak társaikhoz a légiósok. Egy ilyen rangadón az elõzmények vagy éppen a statisztika nem számítanak. Felfokozott hangulatban, extrém körülmények között bármi megtörténhet. Ráadásul ne felejtsük el, Taurasi csapatváltása után most játszik elõször a Fenerbahce csarnokában.

Hirdetés