Hirdetés
Archivum

Vasárnap Új-Zéland ellen folytatja a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap a Minszkben zajló U17-es leány kosárlabda Világbajnokság második játéknapján a magyar válogatott Új-Zéland ellen lép pályára. Egy viszonylag ismeretlenebb rivális következik, akik Spanyolország ellen 25 percen át jól tartották magukat.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Remekül indult a magyar válogatott számára az U17-es Világbajnokság. Az elsõ percek izgalmai után magabiztos 85-61-es gyõzelmet aratott csapatunk Argentína felett. A jó kezdés lélektani jelentõségén túl ki kell emelni, hogy 8 és 22 perc között elosztva a játékperceket mindenki kapott lehetõség. Ez nagyon fontos egy nagy torna elején. Válogatottunk hatékonynak bizonyult támadásban, a 48%-os mezõnymutató kiválónak számít. A lepattanócsatát 44-34-re nyertük és örömteli a 15 támadólepattanó. Így a második esélybõl is született 14 pontunk.

Lehet építeni a jövõben arra, hogy 26 gólpasszt jegyzett a magyar csapat és remek védekezéssel 11 szerzett labdánk volt. Az indításból elért könnyeb pontok a második negyedtõl kiváló ritmust adtak a játéknak. Ennek a generációnak ez egyértelmûen nagy fegyvere lehet a jövõben is. Összességében 23 eladott labdát jegyeztek fel az argentinoknál ezekbõl a helyzetekbõl végül 25 pontot értünk el. Egy Világbajnokságon fontos az is, hogy tudjunk élni az adódó lehetõségekkel. Örömteli, hogy nálunk mindössze 13 leadott labdát regisztráltak. Összességében tehát nem volt kérdés, hogy melyik a jobb, képzettebb csapat.

Biztos, hogy olvasóink közül is többen választották délután az Új-Zéland – Spanyolország találkozó élõképes közvetítését. Érdeklõdéssel figyelhettük Új-Zélandot, akik a mezõnybõl az egyik legkevésbé szem elõtt lévõ válogatott. Kicsit csalóka a 83-48-as végeredmény, hiszen nagyot küzdve sokáig kifejezetten jól tartotta a lépést Új-Zéland. A harmadik negyed közepéhez közelítve 43-36 állt az eredményjelzõn. Innen 16 és fél perc alatt csináltak 40-12-es sorozatot a spanyolok. Elsõsorban a felkészülési meccseken a magyar lányok által is megtapasztalt szigorú spanyol védekezés döntött. Az utolsó 15 percre elfogytak fizikálisan a szûkös rotációval dolgozó új-zélandiak. Végül 28 szerzett labdával, gyorsindításokból 19 elért ponttal fejezték be a meccset a spanyolok.

Új-Zéland esetében kiemelést érdemel, hogy a lepattanók terén felvették a versenyt európai riválisukkal. Úgy szereztek 47 lepattanót, hogy ebbõl 25 védõ és 22 támadó-lepattanó került rögzítésre a statisztikai lapjukra. Érkezett négyes posztról egy extrább teljesítményük, Jazzmyne Jade Kailahi-Fulu 11 ponttal, 12 lepattanóval ért el dupla-duplát. Erõs fizikális adottságokkal rendelkezõ csapatot ismerhettünk meg. Amíg erejük engedte, ezeket az adottságok kellõ keménységgel párosítva igyekeztek érvényre is juttatni. Emiatt különösen az elsõ félidõben egy ritmustalanabb meccs kerekedett.

A magyar válogatott hasonló erényeket mutatva, mint a spanyol, eséllyel készülhet Új-Zéland ellen. Nagy kérdés, hogy mennyire kerekedik fizikális meccs. Az argentinok legyõzéséhez hasonlóan szerzett labdákkal, gyorsindításokkal megtörhetõ a vasárnapi rivális. Fontos mérkõzés lesz a csoportban elfoglalt pozíció szempontjából is, mivel egy gyõzelemmel jó eséllyel a második helynél már nem tudna hátrébb végezni válogatottunk. Az elsõ nap teljesítménye mindenképpen bizakodásra ad okot Új-Zéland ellen is.

Hirdetés