Hirdetés
Archivum

Vasas Akadémia – Csata DSE döntõre hangolva a kadetteknél:

:

Hirdetés

Vasárnap kerül sor a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” döntõjének negyedik játéknapjára. Jönnek a helyosztók. A fináléban a mezõnybõl kiemelkedõ két csapat a Vasas Akadémia és a Csata DSE méri össze az erejét.

Úgy zajlott le az idei kadett döntõ elsõ három játéknapja, hogy az eredményeket tekintve meglepetés nem született. Az elõzetesen is kirajzolódó erõviszonyok mentén haladt a torna. Az A-csoportot a Csata DSE nyerte veretlenül sorrendben a DVTK Akadémia, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Bajai NKK elõtt. A +172-es pontkülönbség hûen szemléleti a Csata DSE fölényét. A B-csoportban a Vasas Akadémia végzett az élen szintén nagy különbségû gyõzelmekkel a KSC Szekszárdot, a Soproni Darazsak Akadémiát és a BEAC-Újbuda KA-t megelõzve. Maradva a pontkülönbségnél, a Vasas +106-os mutatója is hasonló magabiztosságot mutat.

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

A szombati keresztjáték során mindkét csapattal a mérkõzések elsõ 10-15 percében tudta a lépést tartani a riválisa. Az elsõ elõdöntõben a Vasas 79-48-ra gyõzte le a DVTK-t. A másik ágon pedig a Csata DSE 90-54-re verte a KSC Szekszárdot. Itt érdemes megjegyezni, hogy a vesztes felek között a látottak alapján a bronzcsata is óriási küzdelmet hozhat. Mindkét csapatnak nagy siker lenne egy érem és ebben a párosításban nincs az a fajta klasszis-különbség, ami az elõdöntõben megvolt.

A Csata DSE és a Vasas Akadémia idén tavasszal már kétszer találkozott ebben a korosztályban. Március 4-én a Csata DSE 96-44-es gyõzelmet aratott hazai pályán nagy riválisa felett. Az egy hónappal ezelõtt, április 29-én lejátszott találkozón már a Vasas is teljesebb kerettel szerepelt. Szorosabb összecsapás végén 59-53-as sikert ünnepelhetett a Csata DSE, mely idén még nem talált legyõzõre ebben a korosztályban.

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

A két keret más erényeket mutatott a tornán. A Vasasból támadásban Dombai Réka kiemelkedett, a 24.75 pontos átlaga toronymagasan a legmagasabb a mezõnyben. A Csata DSE-nél jobban megoszlottak a terhek, hiszen a fontos mutatókat összesítõ VAL-értékeket nézve négy meccs alapján az öt legjobb közé három játékost is ad a címvédõ. Õk Madár Eszter, Boros Júlia és Rakita Lili. A lepattanók terén a számok a Vasas javára billenek, míg gólpasszok, szerzett labdák tekintetében a Csata fölénye rajzolódik ki. Szintén a Csata DSE mellett szólnak bõvebb rotációs lehetõségei, melyek egy négynapos erõfelmérõ utolsó felvonásán szintén döntõek lehetnek.

Természetesen vasárnap az 5. és a 7. helyért is rendeznek mérkõzéseket. Mindkét helyosztón olyan párosítás alakult ki, melyeket már a csoportkörben is láthattunk. Az 5. helyért a Soproni Darazsak Akadémia és a BEAC -Újbuda KA mérkõzik. Pénteken a soproniak 51-38-as gyõzelmet arattak egy küzdelmes meccsen. Hasonlóan nagy csatára van kilátás. A 7. pozícióért pedig a Bajai NKK és a Kosárlabda Akadémia Pécs méri össze az erejét. Itt pénteken a pécsiek 66-52-es sikert ünnepelhettek, de sokáig szoros volt a találkozó.

Május 27., vasárnap – program

7. helyért
9:00 Bajai NKK – Kosárlabda Akadémia Pécs

5. helyért
11:00 Soproni Darazsak Akadémia – BEAC -Újbuda KA

3. helyért
13:00 DVTK Akadémia – KSC Szekszárd

Döntõ
15:00 Vasas Akadémia – Csata DSE

Hirdetés