Hirdetés
Utánpótlás

Vasas: jövőben az erő:

:

Hirdetés

Korábban összegyűjtöttük azon játékosok listáját, akikre az U20-as szabály miatt nagyon számítanak az NBI/A-s csapatok a következő szezonban. A 49 fős listából 12 játékos volt vagy jelenleg is a Vasas Akadémia játékosa, ráadásul a Vasasnak volt a legtöbb nevezett U20-as játékosa a tavalyi felnőtt bajnokságban, szám szerint kilenc – írja összeállításunkhoz kapcsolódva a Vasas Akadémia hivatalos honlapja.

Ahogy a Vasas honlapja fogalmaz, a lista egyértelműen a klub szakmai képzésének megkoronázása, hiszen a 49 játékosból 12 név szorosan kapcsolódik Pasaréthez és a Vasas Akadémiához. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik fiatal tehetség a Vasas növendéke volt vagy még most is az.

Örülök, hogy megjelent egy olyan cikk, amely feketén-fehéren megmutatja a valóságot, valamint azt, hogy milyen munka folyik a Vasas Akadémián. Mindig hangoztatjuk, hogy a mi utunk egy kicsit más, hiszen alapvető célunk, hogy A csoportos, válogatott, Euroliga játékosokat neveljünk. Ezt a célt csak akkor tudjuk elérni, ha megfelelő képzést tudunk nyújtani fiataljainknak, és játéklehetőséget biztosítunk a bizonyításra. A szövetség jó döntést hozott anno az U20-as szabállyal, de a Vasasban ilyen szabály nélkül is érvényesülni tudnak tehetségeink, hiszen ez a stratégiánk. Játékosaink töretlen fejlődését mindig az eredmény elé helyezzük, legyen szó utánpótlás korosztályról vagy a felnőtt csapatról. Biztosítjuk nekik a szükséges perceket a pályán, ami elengedhetetlen a fejlődéshez. Büszkék vagyunk arra, hogy a közzétett listán minden negyedik játékos Vasas Akadémia nevelés, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez az arány tovább emelkedjen, hiszen a jövőt a jelenben kell megalapozni

mondta a Vasas Akadémia szakmai igazgatója, Krivacsevics Dragoljub.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés