Hirdetés
Archivum

Vasas-Sopron, PEAC-Gyõr és Cegléd-MTK a további vasárnapi program:

:

Hirdetés

Vasárnap a délutáni órákban rendezik a 9. forduló csúcsrangadóját, melyen a tabella második és harmadik helyezettje méri össze az erejét. A részletes beharangozónkat a DVTK-Szekszárd mérkõzéshez már közzétettük. Ezen felül még három összecsapást bonyolítanak le a játéknapon. Az alábbiakban ezeket vezetjük fel.

A címvédõ Sopron Basket 18 órától a Vasas Akadémia otthonában lép pályára. A soproni együttes a Dinamo Kurszk elleni nagy csata, remek helytállás után és a Hatay otthonában megrendezésre kerülõ rendkívül fontos Euroliga rangadó elõtt áll. A két meccs között ideális átvezetés a szervezett játékot mutató Vasas elleni találkozó. Vélhetõen Roberto Iniguez-tõl több lehetõséget kapnak majd azon játékosok, akik az Euroligában az elmúlt két találkozón valamivel kevesebbet szerepeltek. Emellett a Hatay elleni apró finomhangolásokra is nyílhat lehetõség. A Vasas a fiatal kerete és több sérültje ellenére már három gyõzelmet számlál idén, így maximálisan elégedettek lehetnek a klubnál. Eddig a még rájátszást érõ 8. helyért zajló ötös versenyfutásban a legjobb benyomást Földi Attila tanítványai tették. A közvetlen élmezõny ellen ugyan távolinak tûnik a bravúr, de a tapasztalatszerzésre kiváló alkalom lehet a vasárnapi. Emellett felkészülési lehetõséget kínálhat a 2018-as évbõl még hátralévõ ZTE és BEAC elleni találkozókra, amik viszont az alapszakasz végkimenetele és a Magyar Kupa részvétel szempontjából is fontosak.

17 órától kerül sor a PEAC-Pécs és a CMB Cargo UNI Gyõr mérkõzésére. Ebben a párosításban mindkét fél joggal mondhatja, hogy nagyon jól jönne számára egy siker. A PEAC múlt héten Sopronban szenvedett vereséget. A két keret közötti egyébként is meglévõ nagy különbséget tovább mélyítette a pécsiek hiányos felállása. Nagy kérdés, hogy milyen összeállításban láthatjuk a PEAC-ot, de ettõl függetlenül hazai pályán egy versenyképesebb teljesítményt várhat tanítványaitól Meszlényi Róbert. Gyõri oldalon úgy néz ki, hogy megindult a csapat az õszi hullámvölgybõl. Már az MTK ellen is akadtak elõremutató periódusok, a Gernika legyõzése pedig igazi profi munka volt. Milos Pavlovic érezhetõen határozottabb védekezést vár el, mellyel sikerült kizökkenteni és mindössze 61 ponton tartani a riválisát. Eközben pedig a minõségi légiósoktól várt egyéni villanások is megjöttek szerdán. Magas posztokról szintén kapott segítséget a csapat. 

19 óra 30 perctõl a VBW CEKK Cegléd és az MTK Budapest találkozójával zárul a 9. forduló. Óriási a tét, miután két egy gyõzelemmel rendelkezõ gárda találkozik. Megjósolhatatlan a mérkõzés végkimenetele, de egy biztos: valamelyik csapatnak vasárnap este megszületik a második gyõzelme és az rendkívül sokat érhet számára. A Cegléd a múlt héten a BEAC-tól hazai pályán szenvedett vereséget. A nagyot küzdõ és extra dobóformát mutató fõvárosi riválisa ellen döntõ pillanatokban rendre hibázott a CEKK. Ezt követõen a Lyon elleni találkozón a küzdésre, a helytállásra és helyenként a mutatott formára sem lehetett panasz. A ceglédi elõrelépés kulcsa az lehet, hogy ezeket az Európa Kupás felvillanásokat valahogy átmentse a bajnoki rangadókra. Az MTK a hét elején az NKE-Csata otthonában maradt alul. Nagy Dóra igen kritikusan fogalmazott a mérkõzés után a klub honlapján. Hullámzó az MTK teljesítménye, viszont amikor védekezésben megvan a kellõ keménység és ebbõl tud építkezni a csapat, akkor kifejezetten versenyképes teljesítményt láthatunk. A Csata ellen például még a harmadik negyed hajrájában is sikerült 6 pontra felzárkózni. Az MTK esetében is igaz, ha ezt tartósan át tudja menteni, akkor eredményesebb folytatásban bízhat.

A vasárnapi menetrend
15:45 Aluinvent DVTK – Atomerõmû KSC Szekszárd
17:00 PEAC-Pécs – CMB CARGO UNI Gyõr
18:00 Vasas Akadémia – Sopron Basket
19:30 VBW CEKK Cegléd – MTK-Budapest

Hirdetés