Hirdetés
Archivum

Vastapssal köszöntötték Agnieszka Bibrzyckát:

:

Hirdetés

Ahogy arról a napokban nagy terjedelemben beszámoltunk, a hétvégén Gdynia adott otthont a Lengyel Kupa hatos döntõjének. A finálé szünetében köszöntötte a rendezõ gdynia-i klub és a lengyel szövetség Agnieszka Bibrzyckát.

Akik a 2000-es években már követték a nõi kosárlabdát, azok számára Agnieszka Bibrzyckát nem kell bemutatni. A lengyelek klasszisa a szakág meghatározó játékosa volt. Már 19 évesen bajnoki címre vezette a Gdyniát, mellyel összesen négyszer ért fel a csúcsra 2002 és 2005 között. Ez idõ alatt Euroliga döntõbe vitte klubját és 2003-ban a Gazzetta dello Sport megválasztotta Európa legjobb nõi kosárlabdázójának.

Légiós évei alatt szerepelt az akkor még kiemelkedõ eredményekért harcoló Szpartak Moszkvában, majd négy évet töltött a Jekatyerinburgnál. Ezt követõen egy évre hazatért és ott volt a CCC Polkowice elsõ nemzetközi szárnypróbálgatásainál, majd következett közel három szezon a Fenerbahce színeiben.

A pályafutását Bibrzycka a 2015/2016-os évadban zárta a Gdynia színeiben. Akkor elmaradt a nagyközönség elõtt egy búcsú, nem is volt olyan rendezvénye a manapság szerényebb célokért küzdõ gdynia-i klubnak, melyen ezt méltóképpen meg tudták volna tenni. Azzal, hogy hosszú-hosszú évek után Lengyel Kupát rendeztek a városban, ezt most pótolták.

Videó:

Hirdetés